Ga naar de inhoud

12 dagen na zijn akelige val mag Jonas Vingegaard het ziekenhuis verlaten

 di 16 april 2024 14:13
Jonas Vingegaard
Jonas Vingegaard steekt zijn duim op.

Goed nieuws voor Tourwinnaar Jonas Vingegaard. De Deense toprenner is ontslagen uit het ziekenhuis na zijn val in de Ronde van het Baskenland, bijna twee weken geleden. 

"Hallo iedereen, de tijd is aangebroken om het ziekenhuis te verlaten", laat Jonas Vingegaard weten op de sociale media van zijn ploeg Visma-Lease a Bike.

 

"Ik wil de gehele medische staf bedanken om zo goed zorg voor me te dragen. En iedereen voor de deugddoende berichten, geschenkjes en tekeningen. Hartverwarmend!"

 

"Nu is het tijd om volledig te herstellen", sluit Vingegaard het bericht af met een dikke duim.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Comeback in de Tour?

Jonas Vingegaard kwam begin deze maand samen met andere kleppers ten val in een afdaling tijdens rit 4 van de Ronde van het Baskenland.

 

De schade was stevig. De Deense toprenner brak niet alleen zijn ribben en zijn sleutelbeen, hij hield ook een klaplong en een kneuzing over aan de zware crash.

 

Komende zomer wil Vingegaard aan de start staan van de Tour om er zijn titel te verdedigen. De Ronde van Frankrijk begint dit jaar op 29 juni in de Italiaanse stad Firenze.

 

Als Vingegaard snel herstelt, kan hij zich opwarmen in de Dauphiné (2-9 juni). 

Gerelateerd: