Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Superfavoriet Van der Poel gokte en verloor in de Amstel: "Ik besef dat ik niet alles kan winnen"

 zo 14 april 2024 17:18
Van der Poel toonde zich onderweg enkele keren, maar gaf nooit een geweldige indruk.

Ook in de Amstel Gold Race vertrok Mathieu van der Poel als torenhoge favoriet, maar de wereldkampioen miste de juiste slag en holde daarna achter de feiten aan. Hij bolde binnen als 22ste. "Ik had niet de benen om op alles te reageren, dus moest ik gokken. En dat kan in deze wedstrijd afgestraft worden."

Na zijn ongeziene dominantie in het Vlaamse voorjaar, hoopte Mathieu van der Poel stiekem in de heuvelklassiekers hetzelfde te doen.


De Nederlander kwam in de Amstel Gold Race aanvankelijk ook goed voor de dag, maar zat geïsoleerd op het moment van de waarheid en miste de juiste slag. Hij werd uiteindelijk 22ste.

 

"Ik voelde me niet super, maar wel oké", begon Van der Poel zijn verhaal. "Ik was vooral aan het timen om de Keutenberg mee over te raken, maar net op het tussenstuk rijden ze weg."

 

"Op zo'n moment is het een moeilijke situatie, je moet dan keuzes maken. Als ik spring, springt de rest mee natuurlijk."

 

"Het is een beetje jammer, maar als ploeg hebben we het niet slecht gedaan. We kwamen daar misschien net een mannetje tekort."

Laatste accenten richting Luik

"Ik had zelf ook niet de superbenen om alles dicht te rijden", was Van der Poel eerlijk. "Als je dat doet, kom je op de Keutenberg tekort. Je moet wat gokken."


"Op het eind hoopte ik dat we die groep nog zouden inlopen, maar ik denk dat de sterkste renners gewoon vooraan zaten. Dit is een ander soort wedstrijd dan de voorbije weken, met een ander soort renners."

 

"Of het een bewuste keuze was om wat meer defensief te rijden? Ja, maar ik had ook niet de benen om heel offensief te rijden. Dat kan in deze wedstrijd wel afgestraft worden."

Volgende week zal het wellicht nog moeilijker worden, en daar rijdt ook nog ene Pogacar mee. 

Mathieu van der Poel

"Ik heb de luxe om te kunnen gokken, want mijn voorjaar is al meer dan geslaagd", liet Van der Poel het niet aan zijn hart komen. "Ik had wel graag mee de finale gereden, maar had niet echt de benen."

 

"Ik ben realistisch genoeg om te weten dat je niet alles kan winnen. Volgende week zal het wellicht nog moeilijker worden, en daar rijdt ook nog ene Pogacar mee. Maar we gaan nog één keer alles geven."

 

"Daarna kan ik rusten. Ik vertrek nu nog naar Spanje om nog wat van het goeie weer te genieten en de laatste accenten te leggen."

Gerelateerd: