Ga naar de inhoud

"Arnaud De Lie had na opeenstapeling nood aan een echte reset"

 wo 10 april 2024 11:49
Arnaud De Lie

Lotto-Dstny zat de afgelopen weken in de hoek waar de klappen vielen. Dat beseft ook Kurt Van de Wouwer, die het op langere termijn ziet goedkomen met Lennert Van Eetvelt en Arnaud De Lie. "De klasse is er, daar twijfelen we niet aan."

Met knappe prestaties van Lennert Van Eetvelt en Maxim Van Gils leek Lotto - Dstny op weg naar een knaller van een voorjaar, maar die lijn kon niet doorgetrokken worden in de kasseiklassiekers.

 

"Het seizoensbegin was heel goed, met ook 8 zeges", zegt sportief manager Kurt Van de Wouwer. "Maar als Belgische ploeg weet je dat je ook afgerekend wordt op het Vlaamse voorjaar en dat verliep veel moeilijker."

 

"Dat wisten we natuurlijk een beetje vooraf met de beenbreuk voor Florian Vermeersch. En als Arnaud De Lie dan ook nog uitvalt, dan ben je je 2 kopmannen kwijt." Dat was te zien aan de resultaten.

beste Lotto-uitslag in kasseiklassiekers (World Tour)
E3 Saxo Classic Victor Campenaerts 40e
Gent-Wevelgem Jasper De Buyst 29e
Dwars door Vlaanderen Jenno Berckmoes 23e
Ronde van Vlaanderen Victor Campenaerts 27e
Parijs-Roubaix Liam Slock 20e

De klasse bij Arnaud De Lie

Goudhaantje Arnaud De Lie kende veel pech en zette na Gent-Wevelgem dan maar een punt achter zijn voorjaar. "De ziekte van Lyme was één iets, maar er was ook de val in Le Samyn en zijn opgave in Parijs-Nice", legt Van de Wouwer uit.

 

"Door die opeenstapeling had Arnaud nood aan een echte reset. Nu kan hij rustig opbouwen en het zou de bedoeling zijn dat hij eind april of begin mei kan terugkeren in competitie."

 

Analisten stelden vragen bij de aanpak van de voorbereiding van De Lie. "Die lag nochtans in de lijn van die van de vorige jaren, dat moeten we niet te veel in vraag stellen. Het was gewoon een opeenstapeling én hij is ziek geworden in zijn eerste dagen op hoogtestage."

 

Mentaal is het geen makkelijke periode geweest voor De Lie, die ook gebukt leek te gaan onder de druk. "Dat heeft hij zelf een beetje in de hand gewerkt door de voorbije jaren zo veel te winnen waardoor het verwachtingspatroon enorm hoog ligt."

 

Er is dan ook geen twijfel bij Van de Wouwer. "Ik denk dat als hij weer in normale en gezonde omstandigheden kan fietsen, dan zullen de resultaten opnieuw volgen. De klasse is er, daar twijfelen we niet aan."

Knieblessure voor Lennert Van Eetvelt

Naast de blessures van Vermeersch en De Lie heeft Lotto-Dstny nu ook pech voor de klimklassiekers. Lennert Van Eetvelt heeft last van overbelasting aan zijn knie en moet rusten. "Hij zal de Waalse klassiekers niet halen en dat is een serieuze aderlating."

 

Met knieblessures is het altijd zaak om voorzichtig te zijn. "Er zijn geen zorgen op lange termijn", benadrukt Van de Wouwer. "Het is gewoon vervelend en hij heeft rust nodig. We hopen nu op goeie prestaties van Van Gils en Kron." 

 

"Het is zuur voor Lennert, want hij had hiervan een doel gemaakt. Maar hij heeft de UAE Tour al op zak. Nu moet hij zich focussen op snel en goed herstellen en dan een goeie tweede seizoenshelft rijden met de Vuelta als hoofddoel."

Kurt Van de Wouwer
Gerelateerd: