Ga naar de inhoud

Vorig jaar Brecels tegenstander in WK-finale, nu denkt Mark Selby aan stoppen: "Hiervoor trainen, is zinloos"

 di 2 april 2024 21:11

Uitspraken die stille genieters van snooker verrassen. Viervoudig wereldkampioen Mark Selby heeft na een nederlaag aangegeven dat hij denkt aan een punt achter zijn carrière. De nog maar 40-jarige Engelsman stond vorig jaar nog in de WK-finale tegen Luca Brecel, maar beleeft nu weinig plezier aan zijn sport. "Als het op het WK niet beter gaat, zal dat mijn laatste toernooi zijn", laat Selby optekenen.

De overtreffende trap van teleurstelling. 

 

Mark Selby knokte nog om een comeback tegen landgenoot Gary Wilson te bewerkstelligen, maar alsnog moest hij zijn koffers pakken na de eerste ronde van het Tour Championship in Manchester: 10-8.

 

Een nieuwe tik dit seizoen voor de viervoudige wereldkampioen, die vaker onder zijn niveau blijft dan hem lief is.

 

"Van start tot finish was het een zielige vertoning", is Selby niet mals voor zijn prestatie. "Ik heb geprobeerd me in de wedstrijd te knokken, maar het was verschrikkelijk."

 

"Als ik zo blijf spelen, hou ik er beter mee op. Als het op het WK niet beter gaat, zal dat mijn laatste toernooi geweest zijn."

Ik heb altijd gezegd dat ik stop met snookeren als het plezier eraf is.

Mark Selby

Nochtans weet de 40-jarige Engelsman hoe hard de snookertop kan zijn. Zo verloor hij vorig jaar een zinderende WK-finale tegen ene Luca Brecel. Maar met 22 rankingtitels is Mark Selby aan het bouwen aan een rijk palmares.

 

Niet voor lang meer?

 

"Dit is een groot toernooi. Als je je daar niet voor kan opladen, is er iets mis", schudt hij zijn hoofd. "Ik heb altijd gezegd dat ik stop met snookeren als het plezier eraf is, het maakt niet uit of ik dan nummer een van de wereld of nummer 128 ben."

 

"Ik werk er nog altijd hard voor, maar trainen om een prestatie als deze neer te zetten, lijkt me zinloos."

 

Afwachten hoe Selby voor de dag komt op het wereldkampioenschap, dus. Dat gaat van start op 20 april.

Gerelateerd: