Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Wat nu voor Van der Poel? Via Spanje naar Roubaix, maar hij lonkt ook al naar Luik: "Ik probeer het graag"

 ma 1 april 2024 11:08
Mathieu van der Poel in de Ronde van Vlaanderen.
Van de Vlaamse kasseien naar die van Roubaix: die weg verloopt voor Mathieu van der Poel via Spanje.

Met zijn 3e eindzege in de Ronde van Vlaanderen staan er intussen al 5 monumenten op het palmares van Mathieu van der Poel. En daar kunnen er dit voorjaar nog 2 bijkomen. "Maar de Ronde van Vlaanderen is wel de koers die me het allerbeste ligt", zegt de wereldkampioen.

Helemaal leeggereden was hij zondagmiddag, toen hij voor de 3e keer in zijn carrière als eerste over de streep kwam in de Ronde van Vlaanderen. "De lastigste die ik ooit gereden heb", vertelde Mathieu van der Poel na de koers in de Sporza-studio.

 

Lastig of niet, het palmares van de Nederlander in Vlaanderens Mooiste sinds 2019 is wel verbluffend: 4e, 1e, 2e, 1e, 2e en 1e.

 

"Ik denk dat dit wel de koers is die met het allerbeste ligt, ja. En als je ergens graag koerst, dan speelt dat ook wel mee."

 

Met zijn derde zege in de Ronde van Vlaanderen telt Van der Poel nu al 5 monumenten, nadat hij vorig jaar ook Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix gewonnen had. Daar kunnen er dit voorjaar nog 2 bijkomen, met volgende week Roubaix en op 21 april (wellicht) ook nog Luik-Bastenaken-Luik.

Ik weet dat ik waarschijnlijk niet zal kunnen volgen wanneer de kleppers top zijn in Luik, maar de koers moet nog altijd gereden worden.

Mathieu van der Poel

Opvallend: in de aanloop naar Roubaix zoekt Van der Poel eerst nog enkele dagen de Spaanse zon op. De Nederlander is zondagavond op het vliegtuig gestapt richting Spanje, om zo opperbest aan de start te komen in de Helleklassieker.

 

En Luik-Bastenaken-Luik? "Dat staat nog niet 100 procent vast, maar die kans zit er wel in", zegt Van der Poel, die al uitkijkt naar de krachtmeting met kleppers als Tadej Pogacar en Remco Evenepoel. "Zij vinden daar een parcours dat dan weer op hun lijf geschreven is. Het wordt moeilijk, maar ik probeer het graag."

 

"Ik ben realistisch genoeg om te weten dat ik waarschijnlijk niet zal kunnen volgen wanneer zij top zijn. Maar de wedstrijd moet nog altijd gereden worden. Je weet nooit welke koerssituatie zich voordoet."

Gerelateerd: