Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Soudal-Quick Step zoekt alternatieve tactiek voor Ronde: "Ik start al om 8 uur, dan heb ik wat voorsprong voor de finale"

 vr 29 maart 2024 19:15

Soudal-Quick Step speelt dit voorjaar tweede viool in de kasseiklassiekers, straks ook in de Ronde? "We moeten hopen dat de Paashaas goeie benen meebrengt", houdt grote baas Patrick Lefevere er de moed nog in.

Normaal gezien is het over de koppen lopen tijdens de persconferentie van Soudal-Quick Step vlak voor de Ronde van Vlaanderen. Dit jaar was het opvallend rustig.

 

"Voor een renner is die rust aangenaam, maar er is ook een keerzijde. De aandacht is navenant onze prestaties", is Yves Lampaert realistisch.

 

"Winnen zondag wordt moeilijk, al hebben we met Kasper Asgreen wel een ex-winnaar en met Julian Alaphilippe nog altijd een tweevoudige wereldkampioen. We mogen de hoop niet opgeven."

 

Die Alaphilippe is naar eigen zeggen "niet uitzonderlijk goed". "Ik was graag beter geweest, maar ik moet me aanpassen aan mijn huidige vorm."

 

Alaphilippe dropt als mogelijke tactiek het modewoord 'anticiperen'. Al geeft hij er wel een andere invulling aan. "Ik ga al om 8 uur starten (meer dan 2 uur voor de officiële start, red). Dan kan ik met wat voorsprong aan de finale beginnen", zegt hij met een kwinkslag.

 

Ook Asgreen zint op een alternatief plan. "We zullen met iets op de proppen moeten komen, want het heeft geen zin om 'hem' (Van der Poel) zomaar te proberen volgen als hij zijn motor aanzet. Al zullen velen daar zo over denken."

 

Asgreen troost zich ermee dat hij zondag aan de start zal staan. "De koers van woensdag plaatst alles in perspectief. Veel collega's hebben ook hard gewerkt in de winter en zij zijn er niet eens bij. Wij gelukkig wel."

Lefevere: "De ambitie moet altijd winnen zijn"

Terwijl zijn renners zich al min of meer neerleggen bij het meesterschap van de concurrentie, met Van der Poel op kop, blijft manager Patrick Lefevere nog altijd hopen op een plotse ommekeer.

 

"Wij zijn altijd een winning team geweest. De ambitie moet dus altijd winnen zijn."

 

"Ik heb het al een paar keer meegemaakt dat het voor geen meter liep en de wind toch plots draaide voor ons. Maar als je nerveus begint te koersen, lukt het zeker niet."

 

"Wij hoeven de koers niet te dragen, kunnen vanuit een underdogpositie koersen. Toen Asgreen de Ronde won, was hij ook een underdog. Laat ons hopen dat de Paashaas goeie benen meebrengt!"

 

Lefevere kwam ook nog even terug op de boete die de Ethische Commissie van de UCI hem heeft opgelegd vanwege enkele vrouwonvriendelijke uitspraken. Die boete wordt voorwaardelijk als hij zijn excuses aanbiedt. Is dat al gebeurd?

 

"Ik heb nog tijd tot volgende week om te reageren", is Lefevere kort van stof. "Ik zou zeggen: blijven kijken. Maar zoals je weet hebben federaties altijd gelijk."

Gerelateerd: