Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tiesj Benoot verbijt de ontgoocheling: "Ik denk dat Wout mijn wiel geraakt heeft"

 wo 27 maart 2024 16:58

Bij Visma-Lease a Bike heersen er gemengde gevoelens. Matteo Jorgenson won Dwars door Vlaanderen, kopman Wout van Aert heeft zijn sleutelbeen gebroken. Tiesj Benoot deed het relaas van de zware crash. "Ik heb heel lang met Wout in mijn hoofd gezeten", reageert hij gelaten. 

Tiesj Benoot kleurde de finale en was uiteraard tevreden met de zege van ploegmakker Matteo Jorgenson, maar bij Benoot was er geenszins dolle euforie.

 

"Ons plan was om op de Kanarieberg aan te gaan", begon hij aan het verhaal over de bewogen dag en de plek des onheils. "We zaten in een goeie positie."

 

"Tim (van Dijke) bracht ons rechts, ze kwamen links voorbij ons. Tim was wat uitgereden en Wout riep: "Gaan." Ik sta recht en ik denk dat Wout daar mijn wiel raakt."

 

"Dat denk ik toch, want het gaat zo snel met 80 kilometer per uur. Ik denk dat ik iets gevoeld heb, ja. Het gaat zo snel. Ik denk dat hij in mijn wiel zat. Kut, hé."

 

"Ik heb geïnformeerd bij de ploeg, maar er is nog geen duidelijkheid. De onderzoeken zijn nog aan de gang", vertelde Benoot voor de schade duidelijk was: Van Aert heeft zijn sleutelbeen en enkele ribben gebroken.

Ik denk dat ik iets gevoeld heb, ja. Het gaat zo snel. Ik denk dat Wout in mijn wiel zat. Kut, hé

Tiesj Benoot

Benoot zei het met een krop in de keel. "Ik heb heel lang met Wout in mijn hoofd gezeten. Tot aan de finish, eigenlijk."

 

"Je weet dat als je daar valt, dat je veel geluk moet hebben om er goed uit te komen. Ik hoop dat het goed gaat met Wout. Of toch niet te slecht."

 

Uiteindelijk werd er nog gekoerst. "Matteo viel aan en dat was de goeie beslissing om er nog het beste van te maken. Het is ongelofelijk dat we nog winnen."

 

"Ik was zelf beter dan zondag en ik vind het een half mirakel dat ik zo'n finale kan doen. Ik rijd met pijn rond, maar mijn conditie is echt goed. Gemengde gevoelens, dus."

Gerelateerd: