Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 1

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Duitsland
0
0
0
0
0
0
0
1
Schotland
0
0
0
0
0
0
0
1
Hongarije
0
0
0
0
0
0
0
1
Zwitserland
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Duitsland
0
0
0
0
0
0
0
1
Schotland
0
0
0
0
0
0
0
1
Hongarije
0
0
0
0
0
0
0
1
Zwitserland
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Duitsland
0
0
0
0
0
0
0
1
Schotland
0
0
0
0
0
0
0
1
Hongarije
0
0
0
0
0
0
0
1
Zwitserland
0
0
0
0
0
0
0

Met dank aan verloren zoon Toni Kroos ondergaat Duitsland bliksemsnelle metamorfose: "Laat het EK maar komen!"

 wo 27 maart 2024 11:49
Toni Kroos
Met de teruggekeerde Toni Kroos heeft Duitsland opnieuw een dirigent van wereldklasse.

180 minuten. Meer heeft Duitsland niet nodig gehad om de stemming richting EK in eigen land helemaal om te keren. Dankzij de terugkeer van dirigent Toni Kroos en 2 overtuigende zeges geloven de Duitsers plots weer in hun kansen. "Laat het EK maar komen!", klinkt het.

Het kan verkeren. Amper een week geleden hield niemand echt rekening met Duitsland, komende zomer nochtans gastheer voor het EK.

 

2023 was dan ook een bijzonder lastig jaar voor de Duitsers. Een negatieve reeks werd in maart van vorig jaar ingeluid door onze Rode Duivels, die met 2-3 kwamen winnen in Keulen.

 

Wat volgde deed de EK-hoop van de Duitse fans volledig kelderen: nederlagen tegen Polen, Colombia, Japan, Turkije en Oostenrijk. Neen, dit Duitsland zou niet meestrijden om de prijzen op Euro 2024.

Wat Toni Kroos liet zien tegen Frankrijk was ongelooflijk. Hij heeft een enorme invloed op ons spel.

bondscoach Julian Nagelsmann

Maar kijk: twee geslaagde oefeninterlands en de terugkeer van Toni Kroos later, leven de Duitsers weer op hoop. Zaterdag boekte Duitsland een 0-2-zege in Frankrijk, gisteravond ging Nederland met 2-1 voor de bijl.

 

Dirigent Kroos - weer bij het team gehaald nadat hij in 2021 zijn afscheid van de nationale ploeg aangekondigd had - gaf dit weekend in Frankrijk al zijn visitekaartje af, voor zover dat voor iemand met zijn palmares nog nodig was.

 

"Wat hij liet zien, was ongelooflijk", jubelde bondscoach Julian Nagelsmann na de match tegen Frankrijk. "Hij bepaalde het tempo van de wedstrijd en werkte keihard. Bovendien geeft hij de rest van de ploeg zoveel vertrouwen. Zo heeft hij een enorme invloed op ons spel."

 

Er is de voorbije week iets ontstaan wat er voorheen niet was.

verloren zoon Toni Kroos

Gisteravond na de winst tegen Nederland was het Kroos zelf die sprak over de metamorfose van Duitsland. "Er is de voorbije week iets ontstaan wat er voorheen niet was", stelde de 34-jarige middenvelder vast.

 

"Een paar maanden geleden waren we waarschijnlijk ingestort na die vroege 1-0 van Nederland. Maar nu niet. We hebben vechtlust en teamspirit getoond. We hebben zelfvertrouwen gekregen. Het waren 2 heel goede wedstrijden."

 

Het vertrouwen is terug bij de Duitsers, wellicht niet toevallig gepaard met de terugkeer van Kroos. Dat doet de natie weer dromen. En de Duitse pers ook. "In 4 dagen is de stemming volledig gekeerd. De vonk is weer overgeslagen op de fans", schrijft Kicker vandaag. En bij Bild zien ze het al helemaal zitten: "Laat het EK maar komen!"

 

Het kan inderdaad verkeren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: