Ga naar de inhoud

"Ik moest alleen maar mijn ogen sluiten": Tielemans bedankt Lukaku voor héérlijke assist

 di 26 maart 2024 23:19

Zag je hem dit ooit al doen? Doelpuntenmachine Romelu Lukaku ontpopte zich tegen Engeland even tot meester-assistgever. Met een loepzuiver balletje met de buitenkant van zijn linker lepelde hij het leer op het hoofd van Tielemans, die zijn tweede binnenkopte. "Ik moest niks meer doen", loofde de doelpuntenmaker zijn maatje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Pfffoeee", weergalmde door Wembley.

Zelfs het thuispubliek kon zijn bewondering voor de assist van Romelu Lukaku niet verstoppen. Dezelfde Lukaku die ze bij de aftrap nog massaal uitfloten.

 

In minuut 36 van het oefenduel tegen het Engelse sterrenensemble stuurde een herboren Youri Tielemans zijn maatje Lukaku met een lange bal de diepte in. De spits van de Rode Duivels was zijn rechtstreekse tegenstander Dunk te snel af en pakte daarna uit met een héérlijke bal met de buitenkant van zijn linkervoet.

Op z'n De Bruynes schilderde hij het leer op het hoofd van de doorgelopen Tielemans, die zijn tweede van de avond tegen het net knikte.

 

"Ik had niet veel te doen, hé. Gewoon mijn ogen sluiten en hij zat binnen", bedankte Tielemans zijn spits voor de aanzet. "Die bal met zijn buitenkant was niet gemakkelijk, hé. Amai."

Qua finesse kan dit wel tellen van Lukaku.

Peter Vandenbempt

"Wat een geweldige bal van Lukaku", kon ook onze commentator Peter Vandenbempt zijn ogen niet geloven. "Qua finesse kan dit wel tellen."

 

Symbolisch. Lukaku werd in zijn passages in Engeland vaak verweten een gebrek aan finesse te hebben, maar vanavond gaf hij Wembley toch even lik op stuk.

Na de pfoeee volgde dan ook een grote stilte in het stadion.

Bekijk ook het eerste doelpunt van Tielemans:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: