Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De sterren voor Gent-Wevelgem (v): SD Worx-Protime versus Lidl-Trek

 zo 24 maart 2024 11:01
De sterren voor Gent-Wevelgem.

Versmacht SD Worx-Protime de concurrentie weer zoals vanouds in Gent-Wevelgem? Of trekt Lidl-Trek met een ijzersterk blok het winnende lot? Dit is het favorietenlijstje voor vanmiddag. 

⭐⭐⭐

Mathieu van der Poel is de gaatjes in zijn palmares aan het opvullen, de bingokaart van Lotte Kopecky is intussen ook navenant. Gent-Wevelgem is nog een blinde vlek voor de wereldkampioene, die tussen 2019 en 2022 6e, 2e, 2e en 4e eindigde. 

 

SD Worx-Protime werd in de Omloop geklopt en nam niet deel aan Brugge-De Panne. Draait het zondagnamiddag uit op een sprint, dan is Lorena Wiebes wellicht het heetste ijzer. 

⭐⭐

Bij een eventuele spurt moet Elisa Balsamo een te duchten concurrente worden.

 

De ex-wereldkampioene heeft haar annus horribilis achter zich gelaten en proefde hier in 2022 al van de zege. Ze won de voorbije week de Trofeo Alfredo Binda en de Classic Brugge-De Panne en verkeert dus in bloedvorm. 

 

Vorig jaar soleerde Marlen Reusser naar de zege en net als de Zwitsere kampioene moet ook haar Italiaanse collega Elisa Longo Borghini het peloton uit elkaar proberen te ranselen. 

Fem van Empel zou vandaag haar voorjaarstaart aansnijden, maar ze haakte vanochtend af. 

 

Haar plaats op de favorietenbank wordt ingenomen door landgenote Thalita de Jong,  de ex-wereldkampioene veldrijden die weer springlevend is. Met Shirin van Anrooij komen we nog bekend crossvolk tegen.

 

De shortlist wordt afgeroomd met Pfeiffer Georgi, wereldkampioene tijdrijden Chloe Dygert en hardrijdster Emma Norsgaard

Gerelateerd: