Ga naar de inhoud

Manchester City ontmoet Real Madrid in kwartfinales, Trossard moet voorbij Bayern in Champions League

 vr 15 maart 2024 12:17
Krijgen we deze beelden weer te zien in april?

Een heruitgave van de halve finale van vorig jaar is dé topaffiche in de kwartfinales van de Champions League. De Bruyne en Doku ontmoeten met Manchester City het Real Madrid van Thibaut Courtois. Leandro Trossard neemt het op tegen Bayern München. Ook PSG-Barcelona is een aantrekkelijke affiche.

Een heruitgave van de spetterende halve finale van vorig seizoen in het verschiet.

 

Kevin De Bruyne en Jeremy Doku mogen met Manchester City opnieuw naar de Spaanse hoofdstad. Daar treft het Real Madrid aan - met Courtois in doel? - voor een herkansing.

 

Vorig jaar verpletterden de mannen van Pep Guardiola Real in de terugwedstrijd. Het belooft nu al een beladen duel te worden.

 

Ook een match met veel geschiedenis: het Arsenal van CL-held Leandro Trossard tegen Bayern München. De Duitsers vernederden The Gunners in het verleden meermaals. Lukt dat ook in een mindere vorm?

 

Atletico Madrid en Borussia Dortmund bevinden zich net als de andere topaffiche PSG-Barcelona aan de andere tabelhelft van de Champions League.

 

Het pad richting de finale in Wembley ziet er als volgt uit: de winnaar van kwartfinale 1 speelt tegen de winnaar van kwartfinale 3. Met andere woorden: Trossard kan uitkomen tegen zijn collega-Duivels van Real Madrid en Manchester City.


De sterkste uit het duel tussen Atletico Madrid en Dortmund zal PSG of Barcelona tegenkomen in de halve finale. Zo liggen er ook kansen voor Axel Witsel en Arthur Vermeeren om een mooi CL-parcours te lopen.

De kwartfinales worden afgewerkt op 9 en 10 april en 16 en 17 april, de halve finales staan op 30 april en 1 mei en 7 en 8 mei op het programma. De finale is op 1 juni op Wembley.

Gerelateerd: