Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tim Merlier had sprintzege half opgegeven in hectische aanloop: "Even paniek door val en ketting die eraf lag"

 wo 13 maart 2024 17:43
Tim Merlier kan voor het eerst een zege vieren met zijn aanwezige zoon.

Als een duiveltje uit een doosje. Net wanneer Tim Merlier de sprintzege door zijn neus geboord zag door een valpartij, schoot hij de Nokereberg op. Goed voor zijn 3e zege op rij in zijn "thuiswedstrijd". Toch loopt Merlier niet meteen met de grote glimlach rond na de finish. "Ik botste los op Jonas Rickaert bij de valpartij, ik hoop dat hij oké is", deelt Merlier.

"Mijn ketting was er even af en ik was ook aangedaan door het moment, dus het was even paniek."

 

Met de streep in zicht zag het er niet rooskleurig uit voor Tim Merlier. "Ik wilde nog roepen naar mijn trein dat ze moesten stoppen, want ik was niet mee."

 

Toch verraste de sprinter van Soudal - Quick Step plots alle concurrenten met een verschroeiende aanval. "Met dank aan het goede werk van mijn ploeg."

 

"Plots kwam ik in de slipstream en zag ik een gat. Ik dacht: ik probeer het zoals de vorige twee jaren van ver en dan zien we wel."

 

Met succes.

Het betekent veel, want het is de eerste keer dat mijn zoon naar een koers komt kijken. 

Tim Merlier

Goed voor de 3e triomf op rij voor Merlier. Al zit hij bij zijn gedachten ook bij een ex-ploeggenoot.

 

"Ackermann doet een manoeuvre waardoor ik los op Jonas Rickaert, mijn vroegere lead-out, bots. Ik hoop dat hij oké is. Het was wel een zware valpartij, denk ik", steekt hij zijn collega een hart onder de riem.

 

En ook de aanwezigheid van zijn zoon, maakte de zege extra emotioneel.

 

"Het betekent veel, want het is de eerste keer dat mijn zoon naar een koers komt kijken. Ik moest bijna huilen na de finish."

 

"Voor het overige is het altijd leuk om op 5 kilometer van je deur te winnen. Dat het al mijn 6e zege is dit seizoen? Ik ben heel tevreden over mijn sprint!", besluit Merlier.

Philipsen: "Sprinten op kasseien is niets voor mij"

  • Fabio Jakobsen (tweede): "Ik zat in het wiel van Jasper en dacht dat het nog te vroeg was om aan te gaan. Tot Merlier afkwam en het meteen duidelijk was dat wij zouden sprinten voor plaatsen 2 en 3. Bij mij gaat het beter en beter. Start van het seizoen wat gemist, maar ik voel dat ik aan het bijlopen ben."

 

  • Jasper Philipsen (derde): "Ik kwam hier natuurlijk om te winnen, maar ik ben tevreden met het gevoel van vandaag. De sprint liep wel niet zoals gepland. Ik verloor volledig het momentum in de sprint. Toen Tim langskwam, moest ik weer optrekken, maar het was al verloren. Sprinten op kasseien is echt niets voor mij. Ik kan er mijn snelheid niet in kwijt. Dat was in het verleden ook al zo. Dat moet ik in het vervolg anders aanpakken. Maar ik heb toch vertrouwen opgedaan met het oog op de komende klassiekers." 
Gerelateerd: