Ga naar de inhoud

Derwael heeft "mooie basis" voor Spelen: "Nu moet startwaarde omhoog om kans te maken op finale"

 zo 10 maart 2024 13:10
Nina Derwael veroverde het brons in Bakoe.

Met haar olympisch ticket op zak kan Nina Derwael na de Wereldbeker in Bakoe al beginnen te plannen voor Parijs. Haar bronzen medaille op de balk geeft haar alvast het vertrouwen dat de basis goed zit. "Nu kan het leuke werk beginnen", lacht ze.

Missie volbracht: Nina Derwael had zich vrijdag bij de kwalificaties voor de balkfinale al verzekerd van een 3e opeenvolgende deelname aan de Olympische Spelen. 

 

Toch vond ze de motivatie om nog eens alles te geven in de finale. "Ik dacht: eigenlijk hoef ik het niet meer te doen. Maar een telefoontje met mijn vriend heeft er toch voor gezorgd dat ik met brons naar huis mag", lacht ze.

 

Zonder kwalificatiestress nam Derwael wat meer risico's in de finale. Ze krikte haar startwaarde op tot 5.5. "Ik mag tevreden zijn met mijn niveau. Dit is een mooie basis om op voort te bouwen richting de Olympische Spelen."

 

"Mijn startwaarde moet omhoog om kans te maken op een olympische finale. Nu was het nog een veilige oefening, die ik stabiel en consequent kon turnen voor de olympische kwalificatie."

 

"Nu kan het leuke werk beginnen. We gaan kijken wat er mogelijk is op de brug en de balk. Dan kunnen we de puzzelstukjes samenleggen, een oefening uitschrijven en kijken wat de mogelijkheden zijn."

Ik mag tevreden zijn met mijn niveau. Dit is een mooie basis om op voort te bouwen richting de Olympische Spelen.

Nina Derwael

Derwael heeft nog ruim 4 maanden om zich klaar te stomen voor de Olympische Spelen. Welke wedstrijden ze tussendoor nog op haar programma zet, is niet duidelijk.

 

"Het is nog niet zeker of ik deelneem aan de laatste Wereldbeker in Doha in april. Dat zullen we bespreken met het team als ik weer thuis ben. Ook het EK laat ik voorlopig nog open."

 

Eerst moet haar olympische kwalificatie nog wat doordringen. "Het is nog wat raar", geeft ze toe. "Ik leef nog in de waan dat ik me nog moet plaatsen. Zo was het gevoel van de afgelopen maanden."

 

"Ik keer nu terug naar huis en als ik weer in de zaal sta, zal het wel doordringen dat ik aan het werken ben richting de Spelen."

Gerelateerd: