Ga naar de inhoud

BEKIJK: Alec Segaert boekt in GP Criquielion zijn allereerste overwinning bij de profs

 za 2 maart 2024 17:34
Alec Segaert zegeviert in de GP Criquielion.
Alec Segaert bouwt een feestje in de GP Criquielion.

Alec Segaert heeft zijn eerste overwinning in het profpeloton te pakken. De jonge Belg bleef zaterdag in de GP Criquielion nipt uit de greep van een jagend peloton.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De GP Claude Criquielion voerde het peloton van Ath naar Lessen, de thuisbasis van de betreurde voormalige wereldkampioen wielrennen aan wie de koers zijn naam dankt.

 

In Lessen kregen de renners 5 lokale rondes van zo'n 24 kilometer voorgeschoteld. De Spanjaard Xabier Azparren was de dapperste van een groepje vluchters dat op het lokale circuit mondjesmaat uiteen viel.

 

Toen ook Azparren gegrepen werd, waagden Stan Van Tricht en Fabio Christen hun kans. Hun voorsprong van zo'n halve minuut bleek niet te volstaan om een gooi te doen naar de overwinning, want op minder dan 5 kilometer van de streep kwam alles weer samen.

 

In een tumultueuze finale bleek Alec Segaert de sterkste en de slimste. De jonge Belg van Lotto-Dstny haakte zijn wagonnetje aan bij Henri Uhlig en zette op het juiste moment zijn turbo aan, waarmee hij nipt uit de greep van het jagende peloton bleef.

GP Criquielion (1.1)

  1. Alec Segaert
  2. Pavel Bittner (Tsj)
  3. Jenthe Biermans
  4. Pierre Barbier  (Fra)
  5. Milan Menten
  6. Arne Marit
  7. Luca Mozzato (Ita)
  8. Jensen Plowright (Aus)
  9. James Fouche (NZe)
  10. Pau Miquel (Spa)