Ga naar de inhoud

Voorlopige bewindvoering Eendracht Aalst: "Bijkomende info én financiële engagementen nodig"

 vr 1 maart 2024 21:23
" "
Eendracht Aalst staat op kop in Tweede Amateur.

De voorlopige bewindvoerders van Eendracht Aalst hebben een korte boodschap de wereld ingestuurd. De twee advocaten, die woensdag door de ondernemingsrechtbank werden aangesteld bij de leider in Tweede Amateur, hebben een langere studiefase nodig. Ze verwachten ook financiële engagementen van het huidige bestuur.

Eendracht Aalst werd in augustus overgenomen door een Turkse investeringsgroep. Die stelde ex-Rode Duivel Kevin Mirallas aan als sportief directeur. Sportief gaat het goed - de club staat eerste in Tweede Amateur, maar naast het veld zijn er heel wat problemen.

Tussen het mannenelftal en de vrouwen- en jeugdafdeling zou het niet boteren en de voorbije maanden regende het financiële wanklanken. In een open brief eind november reageerde de club "op de foutieve, onvolledige berichten" en ontkende het de financiële problemen.

Maar aanhoudende niet-betaalde facturen zorgden er woensdag voor dat de A-kern van de mannenploeg onder voorlopig bewind werd geplaatst. Twee bewindvoerders zullen 3 weken lang het bestuur van de vzw van de A-kern beheren. Na 3 weken kunnen ze al dan niet verdere maatregelen nemen.

We hebben nog bijkomende informatie nodig én van het huidige bestuur worden concrete financiële engagementen verwacht.

Voorlopige bewindvoerders Aalst

Vandaag kwamen meesters Benny Goossens en Pieter Huyghe met een korte persmededeling. 

Ten eerste gaven ze mee dat "de studiefase op heden nog niet kon worden afgerond". De twee hebben nog bijkomende informatie nodig, die werd bij de club en andere instanties opgevraagd.

"Door de onvolledigheid is het niet mogelijk om concrete mededelingen te doen. Alle mogelijke pistes worden verder onderzocht."

In een tweede punt verwachten ze van het huidige bestuur "concrete financiële engagementen (zowel op korte als lange termijn)". Die gesprekken zijn aan de gang. "Deze financiële engagementen zullen cruciaal zijn voor een eventueel volgende fase van de club onder de huidige leiding."

Gerelateerd: