Ga naar de inhoud
Croky Cup
speeldag 1

Moet bekerfinale straks uitgesteld worden? Europees succesparcours Union zet kalender onder druk

 vr 1 maart 2024 11:44

Staat de kalendermanager van het Belgisch voetbal opnieuw voor een lastige puzzel? Door het Europese succesparcours van Union moet de finale van de Beker van België, voorzien op 9 mei, mogelijk worden uitgesteld. De Pro League houdt rekening met een uitwijkscenario, al is er slechts één mogelijke oplossing. 

Het droomseizoen van Union kende woensdag een zoveelste hoogtepunt. De competitieleider plaatste zich na een spannend slot tegen Club Brugge voor het eerst in 110 jaar voor de bekerfinale.

 

De Brusselaars zijn zo nog actief op drie fronten: in de competitie, in de beker én in Europa. In de Conference League wipte het immers de Duitse subtopper Eintracht Frankfurt op weg naar de achtste finales.

 

Dat succesparcours zorgt wel voor een slopend programma voor Union én zet bovendien opnieuw druk op de Belgische voetbalkalender.

 

Als Union zich zou plaatsen voor de halve finales in de Conference League, moet de bekerfinale worden verplaatst, want de terugwedstrijd van die halve finales vindt plaats op 9 mei, dezelfde datum als de bekerfinale.

Union staat het eerst in 110 jaar in de bekerfinale.

Pinkstermaandag als 'last resort'

De Pro League is voorbereid op een mogelijk uitwijkscenario, al is er door de eivolle kalender slechts één mogelijke oplossing voorhanden: 20 mei.


Die Pinkstermaandag valt wel pal in het slot van de Champions' play-offs, niet ideaal voor Union in de titelstrijd én voor de andere bekerfinalist Antwerp, dat ongetwijfeld ook nog ambities heeft in de play-offs.


Op 18 maart, vier dagen na de terugwedstrijd in de achtste finales van de Conference League, hakt de Pro League de knoop door. Daarmee speelt het op veilig en wacht het de eventuele kwartfinales dus niet af.

Gerelateerd: