Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 16  /  18 - Amstel Gold Race
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De sterren voor Kuurne-Brussel-Kuurne: Belgische sprinters ruiken hun kans

 zo 25 februari 2024 10:06
" "
Voor de tweede dag op een rij staat Wout van Aert helemaal bovenaan.

De slopende Omloop Het Nieuwsblad zal ongetwijfeld nog in veel rennerslichamen zitten, maar met Kuurne-Brussel-Kuurne wordt er al een tweede gang van het Belgische voorjaarsmenu opgediend. Wie zijn de favorieten volgens de Sporza-redactie? 

⭐⭐⭐

Bij de start in 't Kuipke dichtte hij zich zondag meer kansen toe dan zaterdag en Jasper Philipsen speelde uiteindelijk in de finale van de Omloop Het Nieuwsblad inderdaad geen rol van betekenis meer.

 

Tijdens zijn eerste koersdag van 2024 had Philipsen aanvankelijk de waaierslag overleefd, maar bij de volgende plottwisten was zijn bobijntje af.

 

In de West-Vlaamse herkansing kan Philipsen rekenen op zijn sprint, maar hij durft zoals in de Classic Brugge-De Panne vorig jaar ook voluit mee te koersen.

 

Volgens de sterrenhemel is Wout van Aert zijn grootste concurrent. Op zijn 29e debuteert Van Aert zowaar in Kuurne.

 

De Omloop heeft nog wat werkpuntjes blootgelegd, maar met een 3e plaats zal hij zeker niet mopperen. Daags voor zijn afreis naar Tenerife kan Van Aert nog eens het onderste uit de kan proberen te halen.

⭐⭐

Visma-Lease a Bike hield de Omloop vrijwel voortdurend in een wurggreep en Christophe Laporte was een van de beulen.

 

De Europese kampioen is net terug van de Teide en spurtte nog naar de 5e plek in Ninove. Na zijn 6e en 8e plaats in de jongste edities in Kuurne zit er deze namiddag misschien iets meer in.

 

Kuurne draait altijd uit op een kat-en-muisspel tussen aanvallers en sprinters. Mocht die laatste categorie het rondje armworstelen winnen, dan zal Gerben Thijssen met een rugzak vol vertrouwen zijn goeie Spaanse en Portugese seizoensstart ook in Vlaanderen willen bevestigen.

 

Jasper Stuyven zal het niet op een spurt willen laten uitdraaien en moet het recept van zijn zege in 2016 afstoffen. 

In Tim Wellens, imposant op de Muur, zullen Stuyven en andere aanvalslustigen een bondgenoot vinden. Matteo Trentin zal met al zijn ervaring en zelfkennis ook niet rekenen op een pelotonsprint.

 

Dat doet het duo Ethan Vernon en Arnaud Démare ongetwijfeld wel. De Britse pistier kon dit seizoen al winnen, de Fransman bleef na de Algarve met een pak frustraties achter. Ook Jonathan Milan had deze koers aangestipt, maar hij verdween vanochtend van het startblad.

Dark horse: Laurance Pithie

Met Chris Sutton (2011) staat een Australiër op de erelijst in Kuurne, Laurence Pithie zou voor de exotische Nieuw-Zeelandse noot kunnen zorgen.

 

De 21-jarige van Groupama-FDJ won vorige maand de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Hij verteert hellingen vlot en beschikt over een aardig eindschot. 

Onderschat de sprintsnelheid van Laurance Pithie (midden) niet na een zware koers.
Gerelateerd: