Ga naar de inhoud

Ben Broeders, Thomas Carmoy en John Heymans mogen naar WK indoor door wereldranking

 do 22 februari 2024 09:25
" "
Polsstokspringer Ben Broeders.

De Belgische selectie voor het WK indooratletiek in Glasgow (1-3 maart) telt 3 extra leden. Ben Broeders, Thomas Carmoy en John Heymans voldoen op basis van de wereldranking aan de selectiecriteria.

Dertien atleten voldeden aan de rechtstreekse WK-minima, maar in de Belgische selectiecriteria staat dat ook de wereldranglijst op 21 februari een WK-ticket kan opleveren.

Belgische atleten moeten zowel geplaatst zijn voor het WK in de kwalificatieranking, maar ook in de top 24 staan op de uitgezuiverde World Ranking. Beetje ingewikkeld, maar het gaat dus om 2 verschillende ranglijsten.

En 3 landgenoten die het rechtstreekse minimum voor Glasgow niet wisten te behalen, voldoen aan die dubbele rankingeis. Het gaat om polsstokspringer Ben Broeders, hoogspringer Thomas Carmoy en John Heymans op de 3.000 meter. 

14 Belgen in Glasgow

Van de 13 rechtstreeks geplaatsten meldden er 2 zich af: Cynthia Bolingo (uit voorzorg) en Julien Watrin (ziekte), waardoor er daar nog 11 van overblijven: Rani Rosius (60m), Delphine Nkansa (60m), Yanla Ndjip-Nyemeck (60m horden), Noor Vidts (zevenkamp), Michael Obasuyi (60m horden), Elie Bacari (60m horden), Alexander Doom (400m), Tibo De Smet (800m), Eliott Crestan (800m), Thomas Vanoppen (1.500m) en Jente Hauttekeete (zevenkamp).

Gerelateerd: