Ga naar de inhoud

Merlier tevreden met bisnummer in openingsrit UAE Tour: "Blij dat ik nu wel een mooie finishfoto heb"

 ma 19 februari 2024 18:53
Tim Merlier had nu wel genoeg tijd om te juichen.

Vorig jaar was het met het blote oog niet te zien, nu won Tim Merlier overduidelijk de openingsrit in de UAE Tour. "Tegen al deze sterke sprinters winnen geeft een goed gevoel", vertelt hij.

Tim Merlier heeft net als vorig jaar de eerste etappe in de UAE Tour gewonnen. Kwam er vorig jaar nog een finishfoto aan te pas, dan was de overwinning van de Belgische sprinter deze keer overduidelijk.

 

"Ik ben blij dat ik deze keer wel een mooie foto met mijn armen in de lucht heb", zei de spurter van Soudal - Quick Step. "Dit geeft een goed gevoel. Mijn 3e zege van het seizoen, mijn 1e in de WorldTour."

 

Het was een chaotische sprint in Liwa, maar Merlier bleef uit de problemen. "Er is veel volk dat zich een weg naar voren baant, maar ik vond gelukkig het juiste gat. Ik kon op tijd beginnen aan mijn sprint."

 

"Op Jasper Philipsen en Caleb Ewan na is elke topsprinter hier aanwezig. Dat ik van zulke renners win, toont dat ik snelle benen heb."

 

En bij 1 overwinning hoeft het niet te blijven voor Merlier. "Ik wil elke sprint winnen, net zoals elke sprinter hier aanwezig. Of dat realistisch is, zullen we de komende dagen zien."

Ik wil elke sprint winnen, net zoals elke sprinter hier aanwezig. Of dat realistisch is, zullen we de komende dagen zien.

Tim Merlier

Dat de nul al van het bord is, geeft Merlier vertrouwen. "Je begint toch elk jaar met een propere lei. Iedereen moet zich opnieuw bewijzen, dus dan is het leuk om zo te starten."

 

"Ik ben blij met hoe het loopt en hoop er nog een paar accentjes bij te doen voor de klassiekers. Ik mik dit seizoen op de Scheldeprijs, de Classic Brugge-De Panne, Gent-Wevelgem, Nokere Koerse... Daar hoop ik mijn hoogvorm beet te hebben."

 

"Ik merkte in de strandraces al dat het goed zat met mijn basisconditie. Dat gaf vertrouwen voor het wegseizoen. Met de goede resultaten nu weet je dat er meer komt."

 

"Ik hoop nu nog een paar procentjes te groeien richting het grootste werk."

 

Merlier zal deze week nog even geduld moeten hebben. Morgen staat een tijdrit op het programma, woensdag een bergrit. Daarna volgen drie kansen op een rij voor de sprinters.

Gerelateerd: