Ga naar de inhoud

Geen risico's met beruchte aanhang Frankfurt: Union legt uitfans strenge maatregelen op

 wo 14 februari 2024 16:54

De ordediensten in Brussel zullen donderdag met een bang hartje naar het duel tussen Union en Frankfurt kijken. Niet om sportieve redenen, wel omwille van de beruchte reputatie van de uitfans. De fiasco's met Frankfurt-supporters zijn immers niet meer op één hand te tellen. Vraag dat maar aan Antwerp. Om de Duitse hooligans aan banden te leggen, nam de stad Brussel alvast enkele strenge maatregelen.

Brussel maakt zich op voor de komst van een van de meest beruchte supporterslegioenen in West-Europa.

 

Zo zal Eintracht Frankfurt donderdag tijdens de Conference League-wedstrijd tegen Union in het Lotto Park door 1.200 fans aangemoedigd worden. 

 

Dat aantal is op zich geen probleem, maar Frankfurt is en blijft beducht om zijn harde supporterskern. Vorig seizoen werd bij Champions League-wedstrijden in Marseille en Napels de bewegingsvrijheid van de fans nog aan banden gelegd, maar kwam het toch tot gewelddadige confrontaties tussen rivaliserende fans.

 

Een jaar eerder slaagden zo'n 30.000 fans van 'Die Adler' erin om voor een kwartfinale in de Europa League het Camp Nou van Barcelona te kapen door tickets te bemachtigen die voor Spaanse supporters bestemd waren.

We raden sterk af om zonder ticket naar België af te reizen.

Eintracht Frankfurt

Het zou ook niet de eerste keer zijn dat Belgische fans in de clinch gaan met de harde kern van Frankfurt.


Herinnert u zich nog de clash tussen Antwerp en Frankfurt van drie seizoenen geleden? Voor de thuiswedstrijd van Antwerp vernielden de Duitsers een supporterscafé in de buurt van de Bosuil.

 

En ook tijdens de beide wedstrijd lieten de supporters zich allerminst onbetuigd. In het stadion zelf gingen de twee kampen stevig op de vuist en werden er allerlei voetzoekers en andere projectielen op het veld gegooid, waarbij ook een handjevol stewards gewond raakten.

Anderlecht is verboden terrein

De ordediensten in Brussel willen dan ook geen risico's nemen en hebben de uitsupporters strenge maatregelen opgelegd.

 

De combiregeling is van kracht en dus mogen de Duitse fans niet individueel naar het stadion trekken. Op de wedstrijddag zelf is er een wel georganiseerde transfer ingelegd.

Buiten de wedstrijduren is de gemeente Anderlecht van woensdag tot vrijdagochtend ook verboden terrein voor de Frankfurt-fans en die maatregel kan naar andere delen van de stad Brussel uitgebreid worden.

 

"Wie zich hier niet aan houdt, kan tot 24 uur in hechtenis genomen worden", waarschuwde Eintracht dinsdag op zijn website. We raden ook sterk af om zonder ticket naar België af te reizen."   

Gerelateerd: