meest recent

Fans ontsieren weer Frankfurt - Antwerp: Duitse fan zwaargewond bij pyro-aanval

 vr 26 november 2021 15:23

Nog steeds hun lesje niet geleerd. In Frankfurt - Antwerp speelden de supporters opnieuw een negatieve hoofdrol. Eerst die van de Great Old, nadat ze Bengaals vuur bovengehaald hadden, die van de thuisploeg door een stevig bommetje te laten ontploffen. Enkele spelers van Antwerp gingen zelfs tegen de grond met pijn aan de oren.

Duitse fan ernstig gewond, Belg opgepakt

Het meeslepende duel tussen Frankfurt en Antwerp werd in de tweede helft ontsierd door de incidenten. Vooral de ontploffing van een bommetje bij de thuisfans deed iedereen opschrikken. Antwerp-spelers Birger Verstraete en Jean Butez grepen zelfs met een pijnlijke grimas naar de oren.

 

Maar er was ook een pyro-aanval van de bezoekende fans. Daarbij raakte een fan van Frankfurt ernstig gewond. Dat raakte vrijdag bekend. De Belg die het Bengaalse vuur afschoot, werd opgepakt en zal vandaag voor de rechter verschijnen.

 

De Antwerp-fans staken gisteren een gigantische hoeveelheid pyrotechnisch materiaal af in het bezoekersvak van het Deutsche Bank Park in Frankfurt. Ook de thuissupporters lieten zich niet onbetuigd. Bij hun aanval raakten enkele stewards gewond.

Ook in het slot vielen er nog vuurpijlen te bespeuren in de tribunes. Beide ploegen mogen wellicht een flinke boete verwachten.

Bekijk het Bengaals vuur van de Antwerp-fans

Bekijk het bommetje van de Frankfurt-fans

Ook in de heenwedstrijd liep de confrontatie tussen beide ploegen al stevig uit de hand. Het begon al vooraf toen enkele Frankfurt-supporters vandalisme pleegden rond de Bosuil. Enkele leden van de harde kern van Antwerp namen tijdens de wedstrijd wraak door rookbommen te gooien naar de doelman van Frankfurt.


Nadien werden Duitsers in een Antwerps vak belaagd door enkele heethoofden. De UEFA strafte Antwerp toen door één match achter gesloten deuren op te leggen tegen Fenerbahce.

Lees ook: