Ga naar de inhoud

Antwerp moet 1 Europese match zonder publiek spelen na incidenten tegen Frankfurt

 di 19 oktober 2021 19:07
Enkele Antwerp-heethoofden lieten zich niet van hun beste kant zien tegen Frankfurt.
Enkele Antwerp-heethoofden lieten zich niet van hun beste kant zien tegen Frankfurt.

De UEFA heeft Antwerp een straf opgelegd omdat hooligans amok gemaakt hadden in het Europa League-duel tegen Frankfurt. In de thuismatch tegen Fenerbahçe op 4 november zijn er op de Bosuil geen fans toegelaten.

3 weken geleden zondigden Frankfurt-supporters zich enkele uren voor de match aan vandalisme in de buurt van het Bosuilstadon.

 

Enkele leden van de harde kern van Antwerp namen tijdens de wedstrijd wraak door rookbommen te gooien naar de doelman van Frankfurt.

 

Na de strafschopgoal voor Frankfurt (de enige goal in de wedstrijd) ging het hek helemaal van de dam: Duitsers in een Antwerps vak werden belaagd door heethoofden van Antwerp.

 

De UEFA onderzocht de incidenten en heeft Antwerp een sanctie opgelegd. Bij de eerstvolgende thuiswedstrijd, op 4 november tegen Fenerbahçe, moet Antwerp achter gesloten deuren spelen.

 

"Helaas heeft het wangedrag van enkelingen zeer grote gevolgen", reageert Antwerp.

 

"Een lege Bosuil moeten aanschouwen op matchdag doet pijn. Dit treft vooral de echte supporter, schaadt het imago van de club zowel in België als in Europa en heeft een enorme financiële impact."

 

"Duizenden supporters worden benadeeld, hoewel die zich steeds aan de waarden en normen van onze club houden en elke wedstrijd opnieuw op een ongeëvenaarde en positieve manier de ploegen aansturen."

Bekijk de incidenten tijdens het duel Antwerp-Frankfurt

Lees ook: