Ga naar de inhoud

Antwerp en Frankfurt bestraft door UEFA voor wangedrag fans in EL-duel

 vr 10 december 2021 21:47
Het was een vurige avond, eind november in Frankfurt.

De Europese voetbalfederatie UEFA heeft het Duitse Eintracht Frankfurt en Antwerp bestraft voor het wangedrag van beide supportersclans tijdens het Europa League-duel (2-2) van eind november in Frankfurt. Fans van beide clubs gingen toen hun boekje te buiten met pyrotechnisch materiaal.

Eintracht Frankfurt, dat groepswinnaar werd in Groep D, zal het in de achtste finales van de Europa League moeten stellen zonder een deel van zijn supporters. De UEFA legde een gedeeltelijk stadionverbod op, de tribune achter het doel van Frankfurt, waar de fanatiekste supporters post vatten, moet gesloten blijven.    

 

Antwerp, dat dit seizoen Europees uitgeschakeld is, mag bij zijn volgende Europese uitwedstrijd dan weer geen fans meenemen. Bovendien moet de club contact opnemen met Eintracht om de door de fans veroorzaakte schade te vergoeden. Zowel Frankfurt als Antwerp moeten ook een boete van 30.000 euro ophoesten.   

 

Tijdens de wedstrijd op 25 november, raakte een toeschouwer ernstig gewond toen een Belgische supporter Bengaals vuur in de menigte gooide. Al voor het incident werd er in het bezoekersvak een enorme hoeveelheid pyrotechnisch materiaal tot ontploffing gebracht. De thuisfans gooiden voetzoekers naar het veld, waarbij verscheidene stewards gewond raakten. 

Lees ook: