Ga naar de inhoud

Vertonghen: "We moeten hun code kraken", Debast over bekertjes: "Geen drama van maken"

 do 25 januari 2024 23:26
Jan Vertonghen.

De beker moet Anderlecht alvast uit zijn hoofd zetten. Na een tumultueuze avond botste het nog maar eens op Union, voor de 8e keer al op een rij. "We moeten ons nu niets laten aanpraten", zegt Jan Vertonghen over het vervolg in de competitie. Zeno Debast had dan weer een opvallende reactie over het wangedrag van de RSCA-fans.

Union viel na een halfuur met z'n tienen, maar Jan Vertonghen gaf openlijk toe dat de thuisploeg tot dan gewoon baas was.

 

"Zij waren de betere ploeg, daarna hadden wij ook wat kansjes. Maar die penalty haalde het ritme uit ons spel."

 

"Die 2-0 was slikken en daarna hebben we te laat opportunistisch gespeeld. We hadden veel sneller directer moeten voetballen. De fiftyfiftyballen waren telkens voor hen."

 

Anderlecht verloor al voor de 8e keer op een rij van Union. "Daar focus ik me niet op. We missen gewoon een geweldige mogelijkheid voor de kwalificatie."

 

"In de competitie staan we nog 2e. We moeten ons nu niets laten aanpraten. We zullen zien of dit sporen nalaat, maar zondag kunnen we het meteen rechttrekken."

 

"We willen ook tegen deze tegenstander spelen na vandaag. Maar we zullen hun code moeten kraken, want met z'n elven was het niet te doen."

Als er een bekertje op het veld komt, moet er geen drama van gemaakt worden. Maar dat vind ik persoonlijk.

Zeno Debast

Ook Zeno Debast verscheen voor de camera van de rechtenhouder. "We hebben niet genoeg gebruik gemaakt van die rode kaart. Het was precies nog altijd 11 tegen 11. Ik weet niet waar dat aan ligt."

 

"Het is niet dat alles nu ineens negatief is. Gelukkig volgt zondag een herkansing. We moeten deze match vergeten, doorgaan en er zondag alles uithalen."

 

De Anderlecht-fans konden hun frustratie niet verkroppen en legden de match eventjes stil.

 

"De reactie was misschien hard, maar dit is een voetbalwedstrijd. Dit moet niet geaccepteerd worden."

 

Wat bedoelt Debast? "Als er een bekertje op het veld komt, moet er geen drama van gemaakt worden. Maar dat vind ik persoonlijk."

Riemer: "De fans moeten hun emoties uitschakelen"

"Ik weet dat mijn spelers klaar waren - ze wilden niks liever dan winnen van Union. Alleen ga ik akkoord dat ze niet scherp genoeg waren", vulde coach Brian Riemer aan.

 

"Dat komt omdat er veel jongens terugkeerden uit blessures en nog naar hun beste ritme zoeken. Yari, Thorgan, Kasper, Jan..."

 

"We hebben ook verloren door twee domme fouten, die er kwamen door een gebrek aan scherpte. We misten ook kwaliteit. Op het einde trapten we 7 à 8 voorzetten met Jan voorin, maar geen enkele was gevaarlijk."

 

Over de 2-0 van Union, een strafschop, had Riemer zijn bedenkingen. "Ik dacht dat de VAR uitgevonden was om fouten recht te zetten die clear and obvious zijn. Nu was er een contact, maar niet clear and obvious."

 

"Als dit een penalty was, moeten er volgens mij veel gefloten worden iedere wedstrijd. Het was een beslissend moment in de partij."

Het enige positieve is dat we zondag een nieuwe kans krijgen. We moeten dit opzijzetten en ons focussen op de competitie.

Brian Riemer

De supporters van Anderlecht ontregelden de match. "Ik begrijp de frustratie van de fans. We hebben nu 8 matchen op rij niet gewonnen tegen Union."

 

"Maar ze moeten hun emoties uitschakelen, want het was misschien beter om de match gewoon voort te zetten. Ik begrijp wel dat ze allemaal gefrustreerd zijn."

 

"Het enige positieve is dat we zondag een nieuwe kans krijgen. We moeten dit opzijzetten en ons focussen op de competitie."

Gerelateerd: