Ga naar de inhoud

"4 over, toch?" Luke Littler baalt na opmerkelijk kantelpunt in WK-finale: "Les om nooit te vergeten"

 do 4 januari 2024 11:54

Wat als? Luke Littler kon zich gisteren met één pijl verzekeren van een riante 5-2-voorsprong in de WK-finale tegen Luke Humphries. Maar de 16-jarige darter verbaasde zichzelf met een ongewenste triple, waarna de kans verloren ging. Achteraf bleek dat hét kantelpunt van de wedstrijd. Littler hield er vooral een wijze les aan over.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

"4 over, toch? 4? ..."

 

Even een moment van verstomming bij Luke Littler in de WK-finale. De 16-jarige sensatie lijkt goed op weg naar een 5-2-voorsprong in sets tegen Luke Humphries. 

 

Maar dan gooit hij net de triple te veel. 

 

"The Nuke" wilde 112 uitchecken door triple 18, 18 en dubbel 20 te raken. Alleen kaatste zijn tweede pijl óók in de triple 18. Daardoor bleef slechts 4 over voor Littler, die even verbaasd naar de man aan het scorebord keek.

Het is een mooie les om nooit te vergeten wat je over hebt.

Luke Littler

Met een pijl voor dubbel twee had hij wel nog de kans om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen, maar die ging rakelings naast het rode vak.

 

"Ik moet toegeven dat mijn verstand even op nul stond vlak voor die worp", kan Littler erom lachen achteraf.

 

"Ik bleef maar vragen aan Russ Bray (de aankondiger aan het bord, red.) of ik weldegelijk 4 over had. Maar ik kon het niet horen door het lawaai uit het publiek."

 

"En toen miste ik ... Een mooie les om nooit te vergeten wat je over hebt."

 

Humphries nam over en stoomde door naar 7-4 winst. Zijn 16-jarige naamgenoot zal er voor eeuwig een "wat als"-moment aan overhouden.

Gerelateerd: