Ga naar de inhoud

Sporza Yearbook - Op het veld maakt ze nooit verkeerde keuze: "Maar de schoenen die ik dit jaar kocht ..."

 vr 29 december 2023 12:22
Enkele jonge Belgen maakten het voorbije jaar furore.

Een jaar dat de grootste onderscheiding verdient. België is na 2023 heel wat jonge talenten rijker. De allerstrafsten verdienen een plekje in de klas van Sporza. Een voorstelling zoals je die nog niet kreeg, alsook een terugblik op het geweldige jaar. Gooit vandaag haar hoedje in de lucht: Charlotte Englebert.

Get to know me

  • Naam: Charlotte Englebert
  • Bijnaam: Lotte, al is het bijna mijn naam. Niet veel mensen noemen me nog Charlotte.
  • Afstudeerrichting: Hockey
  • Leeftijd: 22 jaar

Set your goals high, and don't stop till you get there.

Yearbook Quote

Mijn 2023 in een notendop:

 

Dit jaar zal ik altijd onthouden als het jaar dat we zilver pakten met de Red Panthers op het EK in Duitsland. Daar werd ik ook nog eens verkozen tot beste speelster van het toernooi.

 

Nadat ik ook in de Belgische competitie de Gouden Stick gewonnen had, versierde ik een transfer naar de Nederlandse topclub Den Bosch. 

 

Ook in de verkiezing van Beste Speelster van het Jaar wereldwijd scoorde ik erg goed. Ik werd derde na een Nederlandse en Argentijnse.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

My year

Wat was je favoriete moment van het jaar?

 

De halve finale op het EK hockey in en tegen Duitsland. Vooral dat we die wonnen. Het stadion zit dan propvol met Duitsers, dus de sfeer was top. Dat we ze klopten in eigen huis, maakte het extra leuk.

 

Wat is de belangrijkste les die je dit jaar hebt geleerd?

 

Ik heb geleerd om niet te veeleisend te zijn voor mezelf. Ik ben nog zo jong en krijg ook veel aandacht. Ik moet er gewoon niet te veel over nadenken en mezelf blijven. Gewoon hockey spelen, want dat doe ik het liefst.

 

Wat heeft dit jaar veranderd voor jou?

 

Ik heb een heel belangrijke keuze gemaakt dit jaar met mijn transfer naar Den Bosch. Dat betekent niet langer in België vertoeven, maar wel bij de beste club van Europa spelen. Ik ben er zo blij mee, want ik leerde heel veel leuke mensen kennen. Ik was wat bang voor de nieuwe cultuur, maar iedereen is zo lief. Het kon niet beter verlopen.

 

Wie wil je bedanken voor je knappe jaar en waarom?

 

Altijd de Red Panthers, zij zijn het allerbelangrijkst voor mij. Mijn vriendin is ook bij de nationale ploeg. Ook mijn vorige club, Bruxelles, moet ik bedanken. Die heeft veel gedaan voor mij.

 

Wat mogen we jou toewensen voor volgend jaar?

 

Veel plezier én een olympische medaille. Heel simpel, maar toch heel groots. We zijn nog niet gekwalificeerd, maar het moet wel lukken. Het is ons grote doel waar we echt rotsvast in geloven.

Really get to know me

De serie die je dit jaar gebingewatcht hebt? The Sinner heb ik een week geleden helemaal uitgekeken. Dat was meer dan prima.

 

Favoriete artiest? Ik heb er twee die nogal uiteenlopend zijn: Rosalia en Tame Impala. 

 

Favoriete cheat meal? Een Big Mac mét chicken nuggets erbij. Lekker makkelijk.

 

Domste aankoop dit jaar? Deze wilde ik stiekem skippen. Ik koop heel veel schoenen. Overal waar ik kom, ga ik eens shoppen en een keer nam ik wel een heel speciaal paar mee. Iedereen van de ploeg zei: "Lotte, wtf is dit nu weer!?" Oordeel vooral zelf.

Wie is je held? Ilona Maher, een Amerikaanse rugbyspeelster. Ze is gewoon een geweldig persoon, die alles geeft voor haar sport én vrouwen in de sport.

 

Wat is je gemiddelde schermtijd per week? Daar ben ik niet zo blij mee... We zitten veel op hotel. Ongeveer 28 uur. Ça va nog, denk ik?

 

Favoriete podcast? Ik heb geen favoriete podcast, maar ik hou wel van historische podcasts. Doe mij geen actualiteit, wel geschiedenis. Dat is altijd al mijn favoriete vak geweest op school.

 

Welke guilty pleasure maakt alles goed? Ik hou ervan om een lekkere koffie en een stukje taart te gaan eten en drinken in Antwerpen.

 

Mijn droomberoep na mijn topsportcarrière is? Ik studeer interieurarchitect. Dat zou ik graag worden. Eerst deed ik een opleiding rechten, maar ik wilde veel creatiever bezig zijn.

 

Beschrijf de volgende Yearbooker in één woord: Indrukwekkend.

Gerelateerd: