Ga naar de inhoud

Zinho Vanheusden: "Zondag komen we om te winnen", coach Hoefkens: "Dit is waarom een VAR nodig is"

 do 7 december 2023 22:56
Zinho Vanheusden.

Standard ligt uit de beker. Toch klonk aanvoerder Zinho Vanheusden opvallend optimistisch na de 2-0-nederlaag in het Lotto Park. "We moesten ons herpakken en dat hebben we gedaan. Dit is hoe we moeten spelen. Op naar zondag!", kijkt hij al richting de competitiematch van zondagavond (18.30 u). Zijn trainer keek vooral naar de rode kaart als sleutelmoment.

Standard moet de Croky Cup uit het hoofd zetten, maar voor  Zinho Vanheusden was het glas eerder halfvol dan halfleeg.

 

"Dit was een ander Standard dan de voorbije weken. En dat geldt ook voor mezelf", opende Vanheusden.

 

"We moesten ons herpakken en dat hebben we gedaan. We zijn boos en teleurgesteld dat we niet gewonnen hebben, maar we moeten op deze manier voortdoen."

 

"Zondag komen we naar hier om te winnen", sprak Vanheusden. "Vorige zondag was het onacceptabel in Brugge, ook van mezelf. We moesten beter spelen voor de supporters en deze club. Dat verdienen ze."

 

"Dit is hoe we moeten spelen. Op naar zondag. We hebben veel kritiek gekregen de voorbije uitmatchen. Terecht, want het was niet goed genoeg. Dit is een begin, maar we zijn er nog lang niet."

 

De incidenten op het einde noemde Vanheusden "heel jammer". "Al komt het niet van één kant. Maar meer kan ik er niet over zeggen."

Carl Hoefkens: "Als team moeten ze beslissen dat het rood is"

"Ik heb alles gezien waar we voor staan", vulde coach Carl Hoefkens aan. "Hoge druk, voetballend vermogen, agressiviteit, kansen en betrokkenheid van iedereen."

 

"We hebben onze identiteit getoond en daar kan ik met de fans trots op zijn. We hadden in de tweede helft ook het momentum vast tot die rode kaart."

 

Dat moment ligt op de maag van Hoefkens. "Het is duidelijk waarom er een VAR moet zijn om de ref te helpen." In deze fase van de beker was er geen VAR.

 

"De beslissing werd te snel genomen. De ref moet eerst met zijn assistent en vierde ref overleggen."

 

"Als ze dan als team beslissen dat het rood is, heb ik er geen probleem mee. Maar de kaart was al getrokken voor N'Diaye de grond raakte."

 

"Dat is een vorm van frustratie. Daarom moet ik opletten dat ik niet te gefrustreerd klink."

Gerelateerd: