Ga naar de inhoud

"De hel barst los": bekijk hoe Anderlecht - Standard ontspoort wanneer fans met vuurpijlen en stoeltjes gooien

 do 7 december 2023 22:23

Wansmakelijke taferelen tijdens Anderlecht - Standard. Het bekerduel ontspoorde compleet toen fans van beide ploegen met vuurpijlen en stoeltjes naar elkaar begonnen gooien. Scheidsrechter Bram Van Driessche legde de partij een tijdlang stil. "Bedenkelijk en verwerpelijk", aldus commentator Peter Vandenbempt.

"De hel is er losgebarsten", zag onze commentator Peter Vandenbempt. "Wel, wel, wel... Het is helaas koren op de molen van mensen die pleiten voor het totale verbod op bezoekende supporters bij uitwedstrijden. Omdat enkelingen vinden dat dit moet kunnen."

 

"Bijzonder jammerlijke taferelen in het vak van Standard", ging hij verder. "Het ene na het andere zitje komt naar beneden. De supporters van Anderlecht kunnen enkel naar boven kijken. Dat het dan toch weer moet gebeuren... Bedenkelijk en verwerpelijk."

Je zag het escaleren gedurende de tweede helft. De frustratie borrelde op.

Karl Vannieuwkerke

"Onze set stond net in die hoek waar nu die stoeltjes vliegen", getuigde presentator Karl Vannieuwkerke. "Je zag het escaleren gedurende de tweede helft. De frustratie borrelde op."

 

Scheidsrechter Bram Van Driessche legde de partij een kleine tien minuten stil. Nadat de rust (relatief) was teruggekeerd, werd er weer hervat.

 

Wel een probleem: Anderlecht en Standard treffen elkaar zondag opnieuw in de competitie. Zal dat met of zonder fans zijn na de schande van donderdagavond?

Gerelateerd: