Ga naar de inhoud

red flames in uefa nations league

uitslagen red flames
België Nederland 2-1
Schotland België 1-1
Engeland België 1-0
België Engeland 3-2
België Schotland 1-1
Nederland België 4-0
eindstand in groep 1
    M W G V +/- ptn
1. Nederland 6 4 0 2 +8 12
2. Engeland 6 4 0 2 +7 12
3. België 6 2 2 2 -3 8
4. Schotland 6 0 2 4 -12 2

De groepswinnaar plaatst zich voor de Nations League Finals. De nummer 3 speelt de play-offs om het behoud in League A. De nummer 4 degradeert naar League B.

Red Flames hopen nog op vol stadion in belangrijk Nations League-duel: "Vol huis in Leuven is 12e man"

 do 30 november 2023 14:29
Tegen Engeland schreeuwden de fans België een maand geleden naar een stuntzege.
Tegen Engeland schreeuwden de fans België een maand geleden naar een stuntzege.

In de laatste 2 Nations League-matchen van de Red Flames is de inzet onverhoopt groot. Als de Flames de duels tegen Schotland en Nederland winnen, is België groepswinnaar in de groep des doods. De Flames rekenen daarbij ook op de steun van de supporters. "Het is mooi dat er al 6.000 fans zullen komen, maar daar mogen er nog wat bijkomen", zegt bondscoach Ives Serneels.

"Niemand had echt verwacht dat we zouden meespelen voor de groepswinst."

 

Red Flame Sari Kees en de rest van de spelersgroep genieten van het feit dat ze 2 speeldagen voor het einde nog altijd in de running zijn voor de 1e plek in een Nations League-groep met de 2 laatste Europese kampioenen (Nederland en Engeland).


Dankzij een stuntzege tegen Engeland staat België 2e in zijn groep met 7 punten, dat zijn 2 punten minder dan leider Nederland.

 

Anders dan tegen die 2 toplanden zijn de Flames morgen tegen Schotland (laatste in de groep met 1 punt) lichtjes favoriet.

 

"Iedereen denkt dat Schotland een makkie wordt, maar dat is zeker niet waar", drukt Tessa Wullaert hoogmoed de kop in. "Schotland is een stugge tegenstander met veel kwaliteit."

 

Sowieso zullen de Flames morgenavond met meer druk aan de aftrap staan. "Tegen Nederland en Engeland legden we onszelf minder druk op, tegen Schotland moeten wij iets meer brengen", zegt Sari Kees. "Bovendien is het ook een iets meer beslissende match."

Nog niet uitverkocht

Tegen Engeland speelden de Flames bijna voor een vol huis. Voor de match van morgen zijn maar 6.000 tickets verkocht.

 

"Ik had op meer gehoopt", geeft bondscoach Ives Serneels toe. "Ik had gehoopt dat het uitverkocht zou zijn."

 

Serneels onderstreept nog eens het belang van de fans. "Tegen Engeland hebben we getoond dat een vol huis in Leuven echt wel de 12e man kan zijn."

 

"Het wordt sowieso al fantastisch mooi met 6.000 toeschouwers, maar we hopen dat daar nog een deel fans bijkomen."

 

Voor de voetbalfans die er morgen niet bij kunnen zijn in Leuven, is het duel van de Flames vanaf 20.20 uur te bekijken op het kanaal van Ketnet, in onze app en op sporza.be.