Ga naar de inhoud

BEKIJK: Klimaatactivisten verstoren skiwedstrijd, wereldkampioen bekogelt ze met sneeuwballen

 za 18 november 2023 17:29
Henrik Kristoffersen
Henrik Kristoffersen spelt de verstoorders de les.

De Wereldbekerwedstrijd slalom in Gurgl (Oos) heeft het bezoek gekregen van klimaatactivisten. In de finale doken ze plots op aan de finishlijn om hun statement te maken door oranje poeder over de sneeuw te kieperen. De Noorse topskiër Henrik Kristoffersen maakte zich flink boos.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Niet voor het eerst kwamen klimaatactivisten een sportwedstrijd verstoren. Begin dit jaar deden ze dat al op het WK snooker, daarna maakten ze ook statements op grote tennis- en golftoernooien.

 

Ook op de Wereldbeker slalom in Gurgl (Oos) gooiden ze oranje poeder over de sneeuw. Net voor de top 5 naar beneden zou komen, hadden ze hun actie gepland.

 

Wereldkampioen Henrik Kristoffersen kon er niet mee lachen en ging de activisten de les spellen. "Weerzinwekkend", vond hij de actie. "Zeg wat je wil, maar verpest het niet voor anderen."


Samen met de Kroaat Filip Zubcic gooide Kristoffersen sneeuwballen naar de demonstranten.

Zeg wat je wil, maar verpest het niet voor anderen.

Henrik Kristoffersen
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Oostenrijker Manuel Feller won de slalom voor eigen publiek. De Belgische skiërs Sam Maes en Armand Marchant haalden de 2e run niet.

Gerelateerd: