Ga naar de inhoud

Topsportmanager turnen: "Hebben gymnastes betrokken in zoektocht naar hoofdcoach"

 vr 17 november 2023 19:54
Maellyse Brassart, Nina Derwael en Lisa Vaelen
Maellyse Brassart, Nina Derwael en Lisa Vaelen proberen zich de komende maanden te plaatsen voor Parijs 2024.

Nina Derwael en de andere topturnsters hebben al kennis kunnen maken met de nieuwe hoofdcoach. Begin deze week zagen ze mekaar in Gent en ook tijdens de zoektocht hebben ze hun zegje mogen doen.

Ulla Koch begint volgende week als hoofdcoach van de Belgische topturnsters. Samen met haar man Dieter Koch volgt ze het ontslagen duo Yves Kieffer-Marjorie Heuls op.

 

Koch kon verschillende troeven op tafel leggen. "We hebben voor haar gekozen, omdat ze beschikbaar was en omdat ze over een enorme ervaring beschikt", legt topsportmanager Ruben Neyens uit.

 

"Daarnaast staat Koch bekend om haar pedagogische aanpak. Ze beschikt over een diploma mental coaching."

 

De gymnastes hebben begin deze week kennis kunnen maken met hun nieuwe coaches. "Maandag en dinsdag hebben Ulla en Dieter Koch kennisgemaakt met de atletes en de staf."


"We hebben de gymnastes ook vooraf betrokken. Voor we een keuze hebben gemaakt, hebben we contact gelegd tussen de turnsters en de coaches."

 

De contacten verliepen positief. "Nina Derwael kende Ulla al, omdat ze enkele concurrentes getraind heeft", weet Neyens.

Ulla Koch en Elisabeth Seitz
Ulla Koch en Elisabeth Seitz, een conurrente van Nina Derwael. In Tokio werd ze 5e op de balk met ongelijke leggers, vorig jaar kroonde ze zich tot Europees kampioene.

"Nina zit goed in haar vel"

Ulla Koch moet de Belgische turnsters naar de Olympische Spelen loodsen. Zelfs Nina Derwael is nog niet zeker van deelname.

 

"Ze zit goed in haar vel", vertelt Ruben Neyens. "De revalidatie verloopt goed."

 

"7 weken na haar schouderoperatie schroeft ze de trainingen al op. Indrukwekkend", vindt de topsportmanager. "Haar eerste focus volgend jaar ligt op het EK."

 

Het Europees kampioenschap vindt plaats van 2 tot en 5 mei in Napels (Ita).

Nina Derwael
Nina Derwael heeft afscheid genomen van de vorige coaches en kijkt uit naar het volgende hoofdstuk.
Gerelateerd: