Ga naar de inhoud

Loena Hendrickx past voor BK kunstschaatsen om aan te sterken na ziekte

 vr 17 november 2023 11:00
Loena Hendrickx komt niet in actie op het BK kunstschaatsen.

Loena Hendrickx komt vandaag niet in actie op het BK kunstschaatsen. Ze is ziek teruggekomen van de Grand Prix in China en is nog te veel verzwakt om voor een 6e Belgische titel te gaan. Zo blijven er maar twee deelneemsters over op het BK.

Na de Grand Prix in het Chinese Chonqing vorig weekend maakte Hendrickx bekend dat ze zich dagenlang niet goed had gevoeld en nauwelijks had gegeten. Ze eindigde toen als derde.

 

Loena Hendrickx is nog niet sterk genoeg om vandaag en morgen in Mechelen mee te strijden op het BK kunstschaatsen. Haar gezondheid heeft nu prioriteit, laat ze weten.

 

De nationale kampioene heeft het oog gericht op de Grand Prix-finale begin december in Peking. Ze wil de voorbereidingstijd, nog zo'n drie weken, gebruiken om aan te sterken en wedstrijdklaar te zijn.

 

De Belgische titel gaat dus niet voor een 6e keer naar Hendrickx. Na haar afzegging blijven nog twee kanshebbers over: de 16-jarige Nina Pinzarrone neemt het op tegen de 19-jarige Jade Hovine.

 

De 16-jarige Pinzarrone eindigde twee weken geleden als tweede bij de Grand Prix van Frankrijk. Over een week doet de Brusselse mee aan de de wedstrijd in Osaka, waar ze zich voor de GP-finale kan plaatsen.

Gerelateerd: