Ga naar de inhoud

Bestuur Eendracht Aalst schuift alle schuld van zich af: "Onvergeeflijk, een persoonlijke oorlog"

 vr 17 november 2023 09:38
Kevin Mirallas is technisch directeur in Aalst.

Achterstallige betalingen, geen warm water, geen verwarming... De redenen waarom de jeugdverantwoordelijken van Eendracht Aalst het werk hebben neergelegd, zijn veelzeggend. De Turkse bestuurders doen het evenwel af als "een persoonlijke oorlog". "Een verantwoordelijke die hield van zijn jeugd en van zijn club, zou niet op deze manier gehandeld hebben."

Sinds Eendracht Aalst in Turkse handen kwam, is een waslijst aan problemen ontstaan. Spelers zouden al maanden geen loon meer hebben gekregen, ook leveranciers worden niet meer betaald.

 

Nu ook het jeugdcomplex Zandberg zonder gastoevoer is gevallen, en er dus geen warme douches of gewassen truitjes meer zijn, trokken de jeugdmedewerkers hun conclusies. All jeugdactiviteiten werden stopgezet.

 

In een open brief reageren de Turkse bestuurders nu op de problemen. De hand in eigen boezem steken doen ze niet. Integendeel, ze trekken in de tegenaanval.

 

"Wij hebben vastgesteld dat een aantal medewerkers, die alleen aan hun persoonlijke voordelen dachten, sponsorovereenkomsten hebben afgesloten die de club zouden schaden. Belangrijke documenten, facturen en soortgelijke papieren werden niet bij ons afgeleverd of vernietigd."

 

Voor het afsluiten van de gastoevoer wijzen ze naar "een wachtrij in de planning van de netbeheerder". "De jeugdverantwoordelijken waren hier sinds augustus van op de hoogte, maar verstrekten geen informatie aan het bestuur."

Er zijn helaas enkele medewerkers binnen onze club die het succes van onze club graag willen voorkomen.

"Er zijn helaas enkele medewerkers binnen onze club die het succes van onze club graag willen voorkomen. Die ongelukkige verklaring werd al drie maanden gepland. Ze laten de toekomst van onze kinderen deel uitmaken van hun eigen belangen en persoonlijke oorlogen."


"Een verantwoordelijke die hield van zijn jeugd en van zijn club zou niet op deze manier hebben gehandeld. Door dit te doen heeft hij opzettelijk onze jeugdwerking beschadigd en dit is namens onze club onvergeeflijk."

 

"Onze jeugd is onze rode draad. Onze ouders en ouderraad zijn de beste getuigen van de zorg en aandacht die we sinds de eerste dag van onze aankomst aan onze jeugd hebben besteed."

 

"Wij veroordelen de uitspraken van de huidige jeugdverantwoordelijke en aanvaarden hun ontslag. Wij willen u graag laten weten dat wij met stevigere stappen verder gaan in de richting van onze doelstellingen."

Gerelateerd: