Ga naar de inhoud

Geen water en verwarming voor jeugd, opleiders leggen werking stil: opnieuw hommeles bij Eendracht Aalst

 do 16 november 2023 16:18
Kevin Mirallas werd sportief directeur onder de nieuwe Turkse eigenaars bij Eendracht Aalst.

Hommeles bij Eendracht Aalst. De club lijkt enkele maanden na de overname van de nieuwe Turkse eigenaars met geldzorgen te kampen. Bijgevolg werden de verwarming, water- en gastoevoer afgesloten. "Zo is het onmogelijk om de continuïteit van de jeugdwerking te waarborgen", klinkt het bij de opleiders, die hun activiteiten tijdelijk on hold zetten.

"Met veel spijt in ons voetbalhart delen we jullie mee dat alle jeugdvoetbalactiviteiten met onmiddellijke ingang en tot nader order worden opgeschort."

 

Dat is de openingszin van een mail, verzonden door de jeugdcoördinatoren, die deze middag Eendracht Aalst op z'n kop zette.

 

De opleiders leggen de activiteiten stil, omdat de club zonder overleg de gastoevoer had afgesloten, omdat de rekeningen niet betaald zijn. "Voor iedereen op Zandberg de druppel", klinkt het.

 

Concreet: geen warm water en verwarming in de jeugdkleedkamers. Ook de industriële droogtrommel die de wedstrijdkledij van om en bij de 30 jeugdploegen droogt, is niet meer ter beschikking.

 

"What's next!?", vragen de opleiders zich af. "In deze omstandigheden en met dergelijk gebrek aan structuur en communicatie is het onmogelijk om de continuïteit te waarborgen en verder te werken."

 

(Lees voort onder het Instagrambericht)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hommeles met nieuwe bestuurders?

Dat de Oost-Vlaamse traditieclub mogelijk in vieze papieren zit, is erg opmerkelijk.

 

Slechts 8 weken geleden werden de nieuwe Turkse eigenaars officieel voorgesteld. Ulas Ortakaya en Yüksel Demir namen de touwtjes in handen. Een overname die heel wat vragen opriep bij de supporters.

 

"Natuurlijk waren er veel vraagtekens over onze visie bij de fans", reageerden de Turkse investeerders toen bij TV Oost. "Maar we hebben al hun vragen kunnen beantwoorden."

 

De lat werd meteen de lucht in gejaagd: over 5 jaar moet Aalst in 1A zitten. Stevige investeringen in (buitenlandse) spelers volgden. Maar die lijken nu ook een onvoorzien kostenplaatje met zich mee te brengen.

 

Naar verluidt verblijven de nieuwkomers al sinds het begin van het seizoen op hotel, maar zijn ze nu uit hun kamers gegooid omdat er nog geen cent betaald werd.

We hopen dat dit voor iedereen een wake-upcall is en het bestuur dringend met ons constructief aan tafel gaat zitten.

Opleiders Eendracht Aalst

Keuzes die niet overal op het volledige begrip kunnen rekenen.

 

"We hebben begrip voor het feit dat de overname tijd nodig heeft en de focus ligt op 1A en het eerste elftal", schrijven de opleiders nog in hun mail. "Echter blijven zaken die bij de overname werden aangekaart tot vandaag aanslepen."


"De afgelopen 3 maanden hebben we ons steeds constructief en flexibel opgesteld. Concrete antwoorden, laat staan actie, van het bestuur kwam er niet."


"We hopen dat dit voor iedereen een wake-upcall is en het bestuur dringend met ons constructief aan tafel gaat zitten, opdat wij de jeugdwerking kunnen hernemen."


Volgt er snel duidelijkheid in de impasse?