Ga naar de inhoud

Verstappen is koele minnaar van spektakel in Las Vegas: "Je staat daar en ziet eruit als een clown"

 do 16 november 2023 09:13
Max Verstappen had "nul interesse" in de openingsshow.

F1-eigenaar Liberty Media zal het niet graag horen, maar drievoudig wereldkampioen Max Verstappen heeft nog maar eens zijn afkeer voor de GP van Las Vegas laten horen. "Dit is 99 procent show en 1 procent sport."

Voor de eerste editie van de GP van Las Vegas werden alle registers opengetrokken. De openingsceremonie in de entertainmenthoofdstad werd gekleurd met internationale muzieksterren en vuurwerk.

 

Voor wereldkampioen Max Verstappen hoeft het evenwel niet. "Ik heb daar nul interesse in", maakte de Nederlander duidelijk na de openingsshow op de befaamde Strip.

 

"Dit is een combinatie van 99 procent show en 1 procent sport. Sommige mensen zien de show graag, maar ik vind het helemaal niet leuk. Ik ben opgegroeid met het kijken naar sport en prestaties", aldus de coureur van Red Bull.   

 

Verstappen vond de openingsceremonie maar niks. "Het maakt niet uit of ik het leuk vind of niet, er wordt hier veel geld verdiend. Maar ik ga niet doen alsof en geef gewoon mijn mening."

 

"Wat mij betreft, hoeft al dat entertainment niet; je staat daar en ziet eruit als een clown", aldus de Nederlander, die dit seizoen al zeventien races won en al sinds de GP van Qatar zeker is van zijn derde wereldtitel.   

 

Las Vegas is na 41 jaar teruggekeerd op de kalender en geldt als het prestigeproject van de Amerikaanse eigenaren van de Formule 1. Het is de voorlaatste race van het seizoen.

Gerelateerd: