Ga naar de inhoud

Belgische roeiers zien bondscoach op 9 maanden van de Spelen op straat staan

 wo 1 november 2023 23:54
Tim Brys.

Minder dan 9 maanden voor de Olympische Spelen in Parijs heeft de Belgische roeifederatie gebroken met bondscoach Axel Müller. De reden is "een onoverbrugbaar verschil in visie", klinkt het in een persbericht.

De 58-jarige Duitser stond sinds januari 2022 aan het hoofd van de Belgische roeiers, na eerder ook de Duitse en Israëlische toproeiers te hebben getraind.

 

Sinds het WK in Belgrado begin september lag Müller onder vuur. Geen enkele Belgische boot kon er zich plaatsen voor de Spelen van volgend jaar.


Hoewel er nog twee kwalificatiekansen volgen in Szeged en Luzern, trok de Belgische roeifederatie zijn conclusies. Het contract van Müller wordt op 31 december beëindigd. 


De Vlaamse Roeiliga (VRL) en de Ligue Francophone d'Aviron (LFA), de twee vleugels van de bond, spreken over "een onoverbrugbaar verschil in visie ten aanzien van het toproeien".

 

(lees voort onder de Instagrampost)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Minder dan een jaar voor Parijs 2024 zitten de Belgische roeiers dus met een probleem. Al kunnen de toppers wel rekenen op hun persoonlijke coaches voor hun olympische missie.

 

Skiffeur Tim Brys werkt met Dirk Crois, de man die al olympische successen boekte met Tim Maeyens en Hannes Obreno. Piet Graus gaat de lichte dubbel coachen. Alleen over de coach voor de zware dubbel is nog onduidelijkheid.

 

Professor Jan Boone (UGent) blijft wel aan boord. Net als voor Tokio staat hij de Belgische roeiers bij als performance manager.

Gerelateerd: