Ga naar de inhoud

Lotte Kopecky twijfelt aan Tour-deelname: "Het begint daags na het olympisch omnium"

 wo 25 oktober 2023 15:49
Lotte Kopecky was vandaag aanwezig op de Tour-presentatie.
Lotte Kopecky was vandaag aanwezig op de Tour-presentatie.

Lotte Kopecky (SD Worx) reed dit jaar een dijk van een Tour. Maar de kans bestaat dat de wereldkampioene de Tour de France Femmes volgend jaar overslaat. "Als er 1 dag tussen de Spelen en de Tour had gezeten, was er totaal geen probleem geweest", zegt Kopecky.

Een ritzege, 6 dagen de gele trui, 2e in het eindklassement en eindwinnares van de groene trui.

 

Lotte Kopecky was in de voorbije Tour de France Femmes een van de grote smaakmakers. Ook op het parcours van volgend jaar liggen genoeg mogelijkheden om uit te blinken.

 

"Het is zeker een Tour die kansen zou kunnen bieden, al is het voor mezelf nog heel onduidelijk of ik de Tour volgend jaar zal rijden", zegt Kopecky.

 

De reden? "De Tour de France Femmes (12-18 augustus) gaat daags na het olympisch omnium (11 augustus) van start. Dat maakt het wel een beetje moeilijk."

 

"Als er 1 dag tussen de Tour en de Spelen had gezeten, dan was er totaal geen probleem geweest", zegt Kopecky, die droomt van olympisch goud.

 

"De Spelen laat ik sowieso niet vallen. Dat is onmogelijk en dat wil ik zelf niet. We moeten gewoon kijken of het haalbaar is om de Spelen en de Tour te combineren. Dat wordt de moeilijkste opdracht."

De Spelen laat ik sowieso niet vallen. Dat is onmogelijk en dat wil ik zelf niet.

Lotte Kopecky

Wanneer zal Kopecky ten laatste de knoop doorhakken? "Ik denk pas na het voorjaar", zegt de wereldkampioene, die het Tour-parcours wel kan smaken.

 

"Ik denk dat het een heel mooie Tour kan worden. Het is ook heel leuk dat de Tour door België rijdt. Dat zou zeker een extra motivatie zijn om het wel te overwegen."

Gerelateerd: