Ga naar de inhoud

Performance coach Marc Lamberts volgt Roglic naar Bora: "Heb bij Jumbo-Visma eindstreep bereikt"

 ma 16 oktober 2023 13:08

Performance coach Marc Lamberts maakt na acht jaar in dienst van Jumbo-Visma de overstap naar Bora-Hansgrohe. De Belg volgt zo zijn poulain Primoz Roglic, die eerder zijn transfer aankondigde. Ook Cian Uijtdebroeks kan rekenen op coaching van Lamberts. "Ik sta te popelen om aan de uitdaging te beginnen", zegt hij.

Eerder deze maand kondigde de Duitse wielerformatie de transfer van Primoz Roglic aan, nu neemt BORA - hansgrohe ook een ervaren staflid over bij Jumbo-Visma.

 

De persoonlijke begeleider van Roglic volgt zijn poulain en zal ook andere renners – zoals landgenoot Cian Uijtdebroeks – bijstaan.

 

Daar kijkt Marc Lamberts enorm naar uit. "Ik sta te popelen om aan de nieuwe uitdaging te beginnen", deelt hij op de website.

 

"Na acht jaar bij Jumbo-Visma, en nadat ik geschiedenis had geschreven door dit jaar alle drie de grote rondes te winnen, had ik het gevoel dat ik mijn eindstreep had bereikt."

Marc kan ons helpen een toonaangevend team te worden.

Dan Lorang, Head of Performance

"Ik ben altijd op zoek naar de beste mensen aan boord om het team succesvol te maken", zegt Dan Lorang, Head of Performance bij Bora.

 

"Marc brengt tientallen jaren ervaring in topsport en coaching in het team en heeft gewerkt voor een van de succesvolste teams van de afgelopen jaren."

 

"Zijn multidisciplinaire aanpak vind ik erg leuk en ik geloof dat hij ons de komende jaren kan helpen een toonaangevend klassementsteam in de WorldTour te worden."

 

"Ik kijk ernaar uit om met Marc samen te werken en om te zien hoe hij zowel ervaren renners als jonge talenten helpt het beste uit zichzelf te halen", besluit Lorang.

Gerelateerd: