Ga naar de inhoud

Caleb Ewan verlaat Lotto-Dstny en trekt naar Team Jayco–AlUla: "Het was beter om uit elkaar te gaan"

 wo 11 oktober 2023 08:06
Caleb Ewan vertrekt bij Lotto-Dstny.
Caleb Ewan vertrekt bij Lotto-Dstny.

Caleb Ewan rijdt in 2024 niet meer voor Lotto-Dstny. De sprinter en de Belgische wielerploeg zijn in onderling overleg overeengekomen om het contract van de Australiër te beëindigen. "We zijn blij dat Caleb zijn carrière elders kan voortzetten", reageert CEO Stéphane Heulot op het vertrek van Ewan, die nu naar  Team Jayco–AlUla verkast.

Caleb Ewan reed sinds 2019 voor Lotto-Dstny, in die tijd nog Lotto-Soudal. Hij schonk met zijn sprint het team heel wat ritzeges in grote rondes: 4 etappes in de Giro en 5 in de Tour om precies te zijn.

 

Maar het voorbije seizoen verliep moeizaam en ondanks een nog lopend contract zijn beide partijen nu overeengekomen dat het beter is om uit elkaar te gaan.

 

"Caleb heeft veel gewonnen voor het team en daar zijn we hem enorm dankbaar voor", geeft CEO Stéphane Heulot uitleg bij de scheiding. "Net als in een relatie of huwelijk heb je samen goede en slechte dagen. 2023 was een moeilijk jaar."

 

"We weten allemaal dat Caleb veel talent heeft, maar de voorbije maanden kwam dat er niet uit in onze ploeg en dan is het beter om uit elkaar te gaan. We willen Caleb niet tegenhouden in een nieuwe kans die hij krijgt, dus is na onderling overleg beslist om hem toe te staan ​​zijn carrière elders voort te zetten."

 

"We hebben hierover een open gesprek gehad en zijn in onderling overleg tot overeenstemming gekomen om zijn lopende contract te beëindigen."

Ik ben dankbaar voor de geweldig mooie tijd, maar het was tijd voor verandering.

Caleb Ewan

"Ik heb 5 fantastische jaren beleefd bij Lotto-Dstny en heel veel mooie overwinningen met deze ploeg behaald", reageert de Australiër.

 

"Ik ben dankbaar voor de geweldig mooie tijd met deze warme koersfamilie en voor de vele koersherinneringen die we samen gemaakt hebben, maar het was tijd voor
verandering."

 

"Na positief overleg kwamen we samen tot een oplossing om mijn lopende contract te beëindigen. Ik kan mijn carrière nu elders voortzetten en wens Lotto-Dstny nog veel succes de komende jaren."

 

De nieuwe ploeg van Caleb Ewan is ook al bekend. Het Australische Team Jayco–AlUla kondigde al snel de komst van sprinter aan. "Niemand minder dan Caleb Ewan keert terug naar zijn roots", luidt het op sociale media.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.