Ga naar de inhoud

Arnaud Démare snelt naar zijn eerste zege voor Arkéa-Samsic in afscheidskoers van Peter Sagan

 zo 1 oktober 2023 17:34
Démare was de rapste in de Vendée.

Arnaud Démare heeft voor het eerst mogen juichen in het shirt van Arkéa-Samsic. De Franse spurtbom was de snelste in de Tour de Vendée. De Franse eendagskoers stond zondag in het teken van het afscheid van Peter Sagan (33). De Slovaakse drievoudige wereldkampioen reed er zijn laatste wegkoers en sprintte nog naar een 9de plek.

Na veertien seizoenen en 121 zeges als prof speldde Peter Sagan zondag voor de laatste keer een rugnummer op. Het Slovaakse wielerfenomeen begon in de Tour de Vendée aan zijn allerlaatste wegkoers en dat lokte heel wat kijklustigen.

 

Na een rondje handtekeningen zetten en wat kiekjes met fans trok Sagan zich met het peloton op gang voor een dikke 200 kilometer in de West-Franse regio. De overwegend vlakke koers is traditioneel een prooi voor de sprinters en dat was ook dit jaar niet anders.

 

De sprintersploegen controleerden de wedstrijd, vluchters hadden geen kans. In de aanloop naar de finish brak het peloton wel nog na een valpartij, maar de belangrijkste favorieten misten de slag niet.

 

In de sprint stond er uiteindelijk geen maat op Arnaud Démare. De Fransman, die eerder dit seizoen met slaande deuren was vertrokken bij Groupama-FDJ, snelde zo naar zijn eerste zege in het shirt van zijn nieuwe team Arkéa-Samsic, zijn derde van het seizoen.

 

En Sagan? Die finishte nog verdienstelijk als negende in zijn afscheidskoers. Het peloton is vanaf maandag een kleurrijke kampioen armer.

Uitslag Tour de Vendée (1.1)

  1. Arnaud Démare (Fra) in 4u45'47"
  2. Paul Penhoët (Fra)
  3. Sandy Dujardin (Fra)
  4. Bryan Coquard (Fra)
  5. Clément Venturini (Fra)
  6. Alexandre Delettre (Fra) op 3"
  7. Jérémy Leveau (Fra) op 5"
  8. Bram Welten (Ned)
  9. Peter Sagan (Svk)
  10. Martin Gotzon (Spa)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: