Ga naar de inhoud

Peter Sagan wint met dernycriterium in Wetteren zijn laatste koers in België

 ma 4 september 2023 21:20
Peter Sagan (archief).

Een verrassing was het niet, maar de 10.000 wielerfans in Wetteren hebben er toch van genoten: de zege van Peter Sagan in het jaarlijkse dernycriterium. De 33-jarige renner van TotalEnergies stopt er binnenkort mee en is bezig aan zijn afscheidsrondje. "Of dit mijn allerlaatste wegkoers is in België? Meer dan waarschijnlijk wel."

Peter Sagan haalde het na drie reeksen in de dorpskern in Wetteren van Jordi Meeus en Jasper De Buyst. De Slovaak maakte vooral het verschil met een sterke laatste reeks.

 

Voor en na de koers werd Sagan al aangeklampt door de talrijk aanwezige fans. "Ik heb altijd graag in België gereden. Ik won hier ook enkele zeer belangrijke wedstrijden. Of dit mijn allerlaatste wegkoers is in België? Meer dan waarschijnlijk wel. Zeg echter nooit nooit in het leven. Ik ga volgend seizoen wel nog enkele mountainbikewedstrijden afwerken in België maar mijn carrière op de weg zit er binnenkort helemaal op."   

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.