Ga naar de inhoud

Vincent Kompany heeft voorstel om blessures te voorkomen: "Zet limiet op aantal matchen per speler"

Vincent Kompany

Vincent Kompany heeft een opmerkelijk idee gelanceerd om het aantal blessures bij voetballers in te dijken. De trainer van Burnley oppert om een limiet te zetten op het aantal wedstrijden dat een speler in één seizoen mag spelen.

De belasting op voetballers is de jongste jaren door de overvolle kalender alleen maar toegenomen. Manchester City-speler Rodri, vorig seizoen de man met de meeste speelminuten bij zijn team, trok daarover deze zomer al aan de alarmbel.

 

"Dit kun je één seizoen doen, maar geen twee of drie na elkaar. Ik heb een gesprek gehad met de club en de trainer, want dit is niet meer gezond", vertelde de Spanjaard begin augustus in The Daily Mail.

 

"Nu ben ik nog jong, maar dit houd ik niet vol tot mijn 30e. Ik moet op mijn lichaam letten. De seizoenen worden ook jaar na jaar langer. Daar moeten we ons aan aanpassen."

Voor de topspelers die in alle competities meedraaien, zou er een limiet moeten staan op het aantal wedstrijden dat ze per seizoen mogen spelen.

Vincent Kompany

Het heeft nu ook Vincent Kompany aan het denken gezet. En de trainer van Burnley heeft een ingrijpend voorstel klaar om blessures in het voetbal te voorkomen.

 

"Voor topspelers die in alle competities meedraaien, ook met hun nationale ploeg, zou er een limiet moeten staan op het aantal wedstrijden dat ze per seizoen mogen spelen", meent Kompany.

 

"Hoeveel dat dan moet zijn? Dat weet ik niet. Misschien 60 of 65?", oppert Kompany. "Een limiet zou de druk op de spelers wat verlichten. En het zou er ook voor zorgen dat er wat meer druk komt om tot een gezondere kalender te komen."