Ga naar de inhoud

BEKIJK: Thibau Nys geeft graveltips aan onze reporter Bavo, maar gaat zelf tegen de grond: "Slechte bandenkeuze"

 vr 29 september 2023 20:07
Ra ra ra van wie is de bebloede knie?

Bert De Backer en onze reporter Bavo Mortier hebben nog enkele laatste tips voor het BK/EK gravel gekregen van specialisten Thibau en Sven Nys. Zo lijkt vooral het profiel van de banden nog een belangrijk twistpunt te worden. Dat mocht Nys junior alvast aan den lijve ondervinden toen hij tijdens een initiatie bochtentechniek zelf tegen de grond ging. "Lesje geleerd", grapte hij. 

De familie Nys to the rescue.

 

Bert De Backer en onze reporter Bavo Mortier doen zondag mee aan het EK/BK gravel in Oud-Heverlee. Om niet onvoorbereid aan de start te staan, kwamen Thibau en Sven Nys nog even langs om enkele tips en tricks te delen met het duo.

 

Welke voeding neem je mee? Hoe voorkom je het kwijtspelen van een bidon? Welk gereedschap steek je in je achterzak? Met welke banden ga je van start?

 

Vooral dat laatste lijkt nog een cruciale rol te zullen spelen zondag. Terwijl Thibau Nys zijn bochtentechniek met Bavo en Bert deelt, schuift hij zelf even weg en smakt hij tegen de grond. 

Lesje geleerd! Het verkeerde bandenprofiel, hé.

Thibau Nys

"Lesje geleerd! Het verkeerde bandenprofiel. Nu twijfel ik wel nóg meer over mijn keuze van banden", vertelt hij met een bebloede knie en geschaafde handpalmen. 

 

Waarop zijn vader reageert met een afsluitende tip: "Je moet altijd handschoenen aandoen bij het gravelen. Wat is het eerste dat je doet terwijl je aan het vallen bent? Je handen zetten."

 

Tenzij je zoals Bavo een zwarte gordel hebt, natuurlijk. "Ik doe altijd een judorol, hoor. Al zal ik zondag toch maar handschoentjes aandoen, zeker?"

 

Op welke manier Bavo en Bert zondag zullen binnenrollen op het BK/EK gravel kunt u volgen op onze socialemediakanalen.

Gerelateerd: