Ga naar de inhoud

Pieter Coolman maakt zijn rentree bij de nationale volleybalploeg

 di 26 september 2023 14:25
Pieter Coolman
Pieter Coolman is een ervaren middenman van Roeselare.

Bondscoach Emanuele Zanini heeft zijn kern bekendgemaakt voor het olympisch kwalificatietoernooi. In vergelijking met het EK volleybal komen Kobe Verwimp en Pieter Coolman erbij, Jelle Ribbens en Mathijs Verhanneman (moeten) passen voor de trip naar China.

Kobe Verwimp (Haasrode Leuven) en Pieter Coolman (Roeselare) vervangen de geblesseerde Jelle Ribbens en Mathijs Verhanneman, die zich liever op zijn clubseizoen concentreert.

 

Met Coolman haalt bondscoach Zanini een ervaren middenman erbij. Daar had België nood aan op het EK, waar de 1/8e finales het eindstation waren.

 

De Red Dragons spelen nu een kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van 2024. In de Chinese stad Xi'an neemt België (FIVB-22) het op tegen nummer 1 van de wereld Polen, Argentinië (FIVB-6), Nederland (FIVB-10), Canada (FIVB-13), Mexico (FIVB-21), China (FIVB-29) en Bulgarije (FIVB-30).

 

De top 2 van elke poule plaatst zich voor de Spelen in Parijs. De vijf overgebleven tickets worden verdeeld op basis van de wereldranglijst op 17 juni 2024.

De nationale volleybalselectie

  • Spelverdelers: Stijn D'hulst en Seppe Van Hoyweghen
  • Hoofdaanvallers: Ferre Reggers en Jolan Cox   
  • Hoekspelers: Sam Deroo, Seppe Rotty, Mathijs Desmet en Robbe Van de Velde
  • Middenblokkers: Pieter Coolman, Wout D'heer, Elias Thys en Michiel Fransen
  • Libero's: Martin Perin en Kobe Verwimp
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.