Ga naar de inhoud

Thomas Van der Plaetsen mikt op Parijs, maar vreest einde carrière: "Moeilijk om eindjes zo aan elkaar te knopen"

 do 21 september 2023 16:24

Thomas Van Der Plaetsen heeft heel wat aan zijn hoofd. Onze landgenoot wil komend weekend een stap zetten richting olympische kwalificatie, maar Parijs 2024 zou wel eens het eindpunt van zijn topsportcarrière kunnen worden, vreest hij. "Ik ben van plan om een gezin te stichten en wil mijn familie niet meteen met financiële problemen opzadelen", klonk het.

Thomas Van der Plaetsen neemt dit weekend deel aan de prestigieuze Decastar in Talence. Met een doel. 

 

De olympische limiet staat op 8.460 punten, het persoonlijk record van Van der Plaetsen sinds 2021 op 8.430 punten. Op de limiet mikt hij niet in Talence, wel op een mooie uitgangspositie op de World Ranking.

 

"Maar als je niet zeker bent van de Spelen, kun je moeilijk naar sponsors stappen", merkt de tienkamper op. "Dat is een groot nadeel van dit nieuwe systeem. En aangezien ik dit jaar al naast het WK heb gegrepen, heb ik weinig om mee richting federaties of partners te stappen."  

Als mijn budgetten constant ingeknipt worden, voel ik me niet erg gewaardeerd als sportman.

Thomas Van Der Plaetsen

Begin dit jaar verloor Van der Plaetsen zijn profcontract bij Sport Vlaanderen.

 

"Als mijn budgetten constant ingeknipt worden, en ik moet leven van een werkloosheidsuitkering en hier en daar een kleine extra, voel ik me niet erg gewaardeerd als sportman", klinkt het.

 

"Ik heb het moeilijk om de eindjes aan elkaar te blijven knopen, dus momenteel kijk ik niet verder dan Parijs. Misschien doe ik toch wat langer door als ik volgend jaar héél goed presteer, maar ik ben van plan om een gezin te stichten en wil mijn familie niet meteen met financiële problemen opzadelen."   

 

Van der Plaetsen is komend weekend niet de enige Belg in Talence. Ook Jente Hauttekeete en Niels Pittomvils proberen er op zijn minst een stapje richting Parijs 2024 te zetten.

Gerelateerd: