Ga naar de inhoud

Voetblessure verpest de comeback van tienkamper Thomas Van der Plaetsen

 zo 30 april 2023 20:21
De vorige tienkamp van Thomas Van der Plaetsen was op de Olympische Spelen.

Thomas Van der Plaetsen heeft het einde van de eerste dag niet gehaald in de tienkamp in Desenzano (Italië). Hij vierde er zijn comeback na een horrorblessure in Tokio twee jaar geleden, maar moest stoppen met een voetprobleem.

Op de Olympische Spelen in Tokio scheurde Thomas Van der Plaetsen bij het verspringen zowat alles rond zijn knie af. Een lange revalidatie wachtte en vorig jaar deed hij alleen wat individuele proeven, geen tienkamp.

 

Die eerste tienkamp kwam er dit weekend in Desenzano, maar hij heeft de finish dus niet gehaald door een voetprobleem. Zijn zus en manager Helena Van der Plaetsen laat weten dat het niet om een ernstige blessure gaat, maar dat er geen risico's zijn genomen.   

 

Van der Plaetsen werkte in Italië alleen de eerste vier proeven af. Die liepen gesmeerd. Hij begon met een degelijke 100 meter in 11"20. Daarna volgde een al even degelijke 7,54 meter in het verspringen en een persoonlijk record van 14,72 meter in het kogelstoten. In het hoogspringen ging hij over 2,04 meter, om vervolgens af te melden voor de 400 meter. 

In Ratingen (Duitsland), op 17 en 18 juni, heeft Van der Plaetsen een tweede en laatste kans om zich voor het WK atletiek in Boedapest in augustus te plaatsen. De limiet staat op 8.460 punten, zijn persoonlijk record bedraagt 8.430 punten.

Gerelateerd: