Ga naar de inhoud

Ken jij een sportclub met net dat tikkeltje meer? Nomineer ze dan voor het Vlaams Sportjuweel

In 2022 ging de trofee voor het Warmste Sportinitiatief naar Football Girls Leuven.

Sportclubs die mensen laten bewegen én hen maatschappelijk vooruithelpen, er zijn er gelukkig heel wat. Ken je zelf zo'n warm initiatief? Ding dan mee naar het Vlaams Sportjuweel voor het Warmste Sportinitiatief.

Met de Vlaamse Sportjuwelen beloont de Vlaamse minister van Sport atleten en sportploegen die dit jaar een opmerkelijke prestatie leverden. Ze kunnen de prijs maar één keer in hun sportcarrière krijgen. Er is geen geldprijs aan verbonden, enkel een trofee.

 

Sinds 2021 kijken de sportprijzen ook verder dan enkel topsport. Het Vlaams Sportjuweel voor het Warmste Sportinitiatief wil non-profitorganisaties die hun sportaanbod gebruiken om ook maatschappelijk het verschil te maken in de bloemetjes zetten.

Stel je kandidaat tot 9 oktober

Ben je de bezieler van zo'n warm sportinitiatief of werk je eraan mee? Stel je dan kandidaat op het deeljeidee-platform van Sport Vlaanderen. Dat kan tot 9 oktober.

 

Spoor daarna zoveel mogelijk mensen aan om op jouw initiatief te stemmen. Een jury selecteert drie warme sportinitiatieven uit de tien populairste inzendingen. Eén van hen wint op donderdag 14 december het Vlaams Sportjuweel.

(Ontdek de laureaat van 2022 onder de IG-post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Football Girls Leuven, de winnaar van 2022

 

In 2022 ging de prijs voor het Warmste Sportinitiatief naar Football Girls Leuven, een club die meisjes vanaf 5 jaar wil laten kennismaken met voetbal. 

 

Hun unieke sociaal-sportieve, drempelverlagende werking zorgde ervoor dat al meer dan 130 meisjes uit het Leuvense konden proeven van voetbal.