Ga naar de inhoud

Spaanse pers zag Antwerp instorten in Barcelona: "Wat de Belgen toonden, was een luchtspiegeling"

Een grote lofzang voor Barcelona, een kritische noot voor Antwerp. Op de Spaanse media heeft de Belgische landskampioen weinig indruk gemaakt. "Ze hebben het niveau van laaggeplaatste middenmoter", valt te lezen. 

Fans van de Blaugrana zullen woensdagochtend met plezier hun sportkrant in de kiosk ophalen.

Bij alle grote dagbladen halen ze de loftrompet boven voor de prestatie van de Spaanse titelhouder. "Deze ploeg mag groots dromen", klinkt het overtuigd bij het Catalaanse Sport.

 

Joao Félix - bij de ene een "voetbalengel" genoemd, bij de andere "pure kunst - wordt overal uitgeroepen tot de grote uitblinker. En ook Ilkay Gündogan deelt in de lof.

 

Over de prestatie Antwerp valt dan weer niet veel positiefs te lezen. Zelfs Barça-target Arthur Vermeeren - klein lichtpuntje in de openingsfase - krijgt nergens een eervolle vermelding in een matchverslag.

 

"Antwerp kondigde zich aan in het Olympisch Stadion als een bekwaam team", schrijft Mundo Deportivo in een passage. "Ze parkeerden de bus niet en de ploeg van Van Bommel ontlokte zelfs een paar "Olé's" bij de duizenden bezoekende fans. Ongetwijfeld hebben die plezier gehad in de stad, maar op voetbalvlak... Dan duurde de pret amper 10 minuten."

 

"Antwerp wou wel, maar kon niet", gaat de Catalaanse krant verder. "De Vlamingen hebben niet de kwaliteit van Barça of een factor-Félix."

De ploeg van Van Bommel wist niet meer of ze moesten verdedigen of aanvallen.

El Pais

Real-huiskrant Marca duwt de forfaitzege van Barça in een hoekje op zijn voorpagina en zet vooral in op de ongeziene soap bij de nationale vrouwenploeg.

 

In het matchverslag staan er wel een paar zinnetjes Antwerp. De krant schat de Belgen in als "een laaggeplaatste middenmoter in La Liga".

 

"Ze waren maar een paar minuten op de afspraak. In de openingsfase. Maar wat Antwerp toen toonde, was niet meer dan een luchtspiegeling. Na de eerste treffer stortten ze helemaal in en verzamelden ze zich rond hun doelman om te zorgen dat de nederlaag niet schandalig werd."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook de veelgelezen kwaliteitskrant El Pais wijdt een volledige paragraaf aan de Great Old.

 

"Antwerp opende comfortabel en met lof, klaar om Barça uit te dagen op vlak van balbezit. Ze stormden van de ene kant van het veld naar de andere om hun enthousiaste fans iets terug te geven. Het enthousiasme bij de debutant duurde evenwel maar 10 minuten. Joao Félix - het grote lichtpunt - maakte er een einde aan."

 

"Nadien wist de ploeg van Van Bommel niet meer of ze moesten verdedigen of aanvallen, overweldigd door de tussenstand en nadien ook door de carrousel geregisseerd door Xavi."