Ga naar de inhoud

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
12
6
4
2
0
12
6
2
FC Porto
12
6
4
2
0
15
8
3
Shakhtar Donetsk
9
6
3
3
0
10
12
4
Antwerp
3
6
1
5
0
6
17
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
0
0
0
0
0
0
0
2
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
3
Shakhtar Donetsk
0
0
0
0
0
0
0
4
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
0
0
0
0
0
0
0
2
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
3
Shakhtar Donetsk
0
0
0
0
0
0
0
4
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0

Mark van Bommel toch optimistisch ondanks opdoffer: "Het enige negatieve was de eindstand"

 wo 20 september 2023 00:46

De spelers aangedaan, de coach realistisch. Na de zware nederlaag in Barcelona was Antwerp-coach Mark van Bommel de man die de opdoffer het beste kon relativeren. "Je moet voorbij de cijfertjes kunnen kijken", vond hij. Mandela Keita trok alvast enkele lessen.    

Mark van Bommel had zich zijn terugkeer naar Barcelona ongetwijfeld anders voorgesteld.

 

De Antwerp-coach kon niet anders dan machteloos toekijken hoe zijn ploeg een speelbal werd van de Spaanse landskampioen. Met een 5-0-pandoering als eindafrekening.

 

Toch toonde de Nederlandse coach zich op de persconferentie achteraf allesbehalve verslagen. Integendeel.

 

"Het enige negatieve vandaag? Dat was de eindstand", verraste de trainer in zijn eerste antwoord.

 

"Je moet voorbij de cijfertjes durven te kijken."

Ik ben als trainer niet ontgoocheld of teleurgesteld.

Mark van Bommel

Zo was vooral het begin van de wedstrijd in het geheugen van de trainer blijven hangen.

 

"Ik vond dat we de eerste 10 minuten fantastisch gespeeld hebben", deed hij zijn verhaal over de partij. "Zeker aan de bal hebben we lef getoond."

 

Maar die tien goede minuten wogen niet op tegen de 10 volgende. Zo zou Barcelona in één rush op een 3-0-voorsprong komen.

 

"Desondanks zijn we blijven voetballen en hebben we getoond dat we zeer vaardig kunnen zijn wanneer we de bal hebben", bleef Van Bommel positief.

 

"Enkel omdat we ons eigen spel ook zijn blijven spelen, kunnen we hierna de volgende stap in onze evolutie zetten. En net daarom zijn we vandaag niet verloren als team, en ben ik als trainer niet teleurgesteld of ontgoocheld. "

De hoofdjes van de spelers hingen toch omlaag na affluiten.

Toch hoorden we in de tunnel toch andere signalen bij de spelers, die toegaven dat ze toch "een mentale tik" hadden gekregen.

 

"Dat zal niet lang duren", reageerde de trainer stellig toen hij het nieuws vernam. "Dit mag en zal absoluut geen mentaal gevolg hebben in onze groep. Integendeel."

 

"Dit moet een stimulans zijn. We hebben getoond dat we vaardig zijn aan de bal. Je moet het positieve uit zo'n prestatie halen. Zeker voor onze vele jonkies. Dit moet voor hen een hulpmiddel zijn in hun prille carrières."

Keita: "Mentaal sterk genoeg om hieruit te komen"

Een van die jonge jongens is Mandela Keita. Hoe voelde hij zich na het laatste fluitsignaal. "Teleurgesteld. Het was geen makkelijke match. Barcelona was van een zeer hoog niveau."

Hij bekijkt het wel net als zijn coach: "Uit deze match kunnen we natuurlijk leren. Hopelijk kunnen we met een goed gevoel zaterdag RWDM ontvangen."

Hij licht al enkele lessen toe: "Details zijn zeer belangrijk in zulke matchen. We moeten heel gefocust zijn. We mogen zo'n ploeg ook geen gaatjes laten, want die kunnen elk gaatje benutten."

"Barcelona was vandaag de betere ploeg, maar ik hoop dat we de volgende wedstrijden aan 100 procent beginnen en dat we het dan van match tot match bekijken. We moeten daarbij het plan van de coach volgen."

Keita erkent dat de 5-0 een tik is. "Maar ik denk dat we mentaal sterk genoeg zijn als team om hier positief uit te komen."

Wijndal: "Zulke wedstrijden zijn alleen maar goed voor ons om te spelen"

Owen Wijndal stond net als Keita 90 minuten op het veld. "Je begint altijd met het idee om een zo goed mogelijk resultaat te halen, maar als het zo snel 3-0 staat, weet je dat het heel moeilijk wordt en we de schade moeten beperken."

"Ik denk dat we dat nog redelijk hebben geprobeerd. We hadden aan de bal nog een paar goede acties, maar het was een heel lastige wedstrijd."

Waarom vielen die eerste 3 goals zo snel? "Omdat Barcelona heel veel kwaliteiten heeft. Ze hebben 3 à 4 schoten op doel in de eerste helft, maar het zijn wel 3 goals."

De organisatie is het sterke punt van Antwerp en dat toonde het ook gisteren, maar het volstond niet. "Barcelona creëert overal een overtal, waardoor het voor ons ook moeilijk is om door te dekken. Dat moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd."

"We zijn niet te vriendelijk geweest. Als je ziet hoe we beginnen, dat is alleen maar positief. Zulke wedstrijden zijn alleen maar goed voor ons om te spelen. Dit doet niet zo heel veel met ons", heeft ook hij het al begrepen. "Er komt een belangrijke reeks aan in de competitie. Zaterdag moeten we gewoon weer 3 punten pakken."

Gerelateerd: