O'Sullivan looft Brecel na fraaie finale in Shanghai: "Wenste dat ik zo jong was als hij"

 ma 18 september 2023 07:16
O'Sullivan won gisteren met 11-9 de finale van de wereldkampioen.
Ronnie O'Sullivan (l) en Luca Brecel (r) maakten er een mooi potje snooker van in China.

Ronnie O'Sullivan zette gisteren zijn naam voor een 5e keer op de erelijst van de Shanghai Masters, een 4e keer op een rij. Maar de nummer 1 van de wereld kreeg het niet cadeau van wereldkampioen Luca Brecel. 11-9 werd het in de finale. "Het was vechten van het begin tot het einde", lachte de Engelsman.

Ronnie O'Sullivan heeft zo zijn revanche voor zijn nederlaag op het WK tegen Luca Brecel te pakken. De nummer 1 leek het vaak wat rapper af te maken, maar de nummer 2 knokte telkens terug.

"Het was gewoon hard proberen en hard knokken", deed de 47-jarige Engelsman zijn verhaal. "Mentaal was mijn plan A gewoon om te domineren en breaks te maken."

"Plan B was om mijn focus te houden en mijn emoties onder controle te houden. Ik wilde niet uit frustratie verliezen. Het was een van die toernooien waarin ik onder de maat bleef, maar op de momenten dat het moest, was ik op niveau."


"Ik speelde zeker niet op automatische piloot, het was vechten van begin tot einde."

O'Sullivan werd er zowaar filosofisch van: "Als je in de zone bent en de bal goed raakt, lijkt het een makkelijk spelletje. Het voelt alsof je kan doen wat je wil aan de tafel."

"Maar als je dat niet bent, ben je zelfs bang om aan de tafel te komen. Het is beangstigend."

"Dit spelletje kan soms zo moeilijk zijn en op andere dagen zo makkelijk. Ik had 2 à 3 jaar zonder het gevoel dat ik een bal zou missen. Ik vloog. Vandaag miste ik ballen, waarbij ik mezelf uitlachte."

Ik speelde zeker niet op automatische piloot, het was vechten van begin tot einde.

Ronnie O'Sullivan

"Brecel is er enorm op vooruitgegaan"

 Brecel maakte het hem gisteren niet makkelijk en strafte de missers af. "Ik ben niet verrast dat Luca het zo goed deed. Hij is geen verrassende wereldkampioen."

"Hij heeft een enorm talent om dit spelletje te spelen. Zijn prestatie in Sheffield (op het WK, red) was ongelooflijk."

"Hij is er enorm op vooruitgegaan als speler én hij houdt van het spelletje. Zijn vriendin is hier, ze lijken het erg naar hun zin te hebben."

"Ik wenste dat ik in het stadium van zijn carrière was. Hij is een jonge man met nog vele jaren voor hem."

Luca Brecel
Luca Brecel in actie.
Gerelateerd: